Logo uitkijkpost.nl
Gravure dorpskerk
Gravure dorpskerk
Castricum

Dijk en Duin en dorpskerk op donateursavond Oud-Castricum

  Historie

De donateursavond van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum wordt dit jaar gehouden op donderdag 10 november in de Maranathakerk, Pr. Hendrikstraat 1 in Castricum.

De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Op het programma staan twee lezingen. Voor de pauze geeft werkgroeplid Ernst Mooij een presentatie over de veranderingen op het landgoed Duin en Bosch.

Na de pauze houdt de heer A.M. Numan een lezing over kerken in Noord-Holland, waaronder de oude dorpskerk in Castricum. De heer Numan was 43 jaar verbonden aan het Amsterdams Archeologisch Centrum van de Universiteit en is de schrijver van het boek 'Noord-Hollandse kerken en kapellen in de Middeleeuwen'.

Verder krijgt men op deze avond informatie over de uitbreidingsplannen van Oud-Castricum en de viering van het 50-jarig jubileum in 2017.

De toegang voor de donateurs (en hun huisgenoten) is gratis op vertoon van de brief die zij in het 39e Jaarboek van de werkgroep hebben ontvangen. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom, waarvan een bijdrage van € 2,- wordt gevraagd. Ter plaatse donateur worden kan ook.

Meer informatie over de werkgroep is te vinden op www.oudcastricum.com.

Meer berichten