Silence
Silence Foto: Marina Pronk

Monumentenweekend bij Marina & Sabrina

Cultuur Bakkum

BAKKUM - Tijdens het Open Monumentenweekend op 10 en 11 september van 11.00 tot 18.00 uur staan de deuren van de galerie waar schilderes Sabrina Tacci en beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk atelier houden, weer open voor publiek. Het is vrije toegang en iedereen is van harte welkom! Het kunstenaarsduo heeft een intrigerende expositie met als titel ‘light and darkness’ samengesteld waarin dit thema zowel letterlijk als figuurlijk wordt verbeeld.

De monumentale Villa aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum huisvestte oorspronkelijk de adjunct-directeur van psychiatrisch centrum Duin en Bosch maar is al zo’n twintig jaar eigendom van de familie Pronk. Het woongedeelte bevindt zich op de bovenste twee etages en de begane grond staat geheel ten dienste van de kunst. Sinds vijf jaar werken Marina & Sabrina hier samen waarbij ze steeds nieuwe creaties combineren met eerder werk. In de beeldentuin zijn, behalve de beelden van Marina ook de indrukwekkende installaties van CAKtwo te zien, het kunstenaarscollectief waarin Marina al elf jaar samenwerkt met Berend Wijers en Fred Boon.

Muziek Tuinen Festival
Dat is nog niet alles want in en rond dit monument is meer creatieve interactie gaande. Op zondag 11 september is de beeldentuin ook onderdeel van het Muziek Tuinen Festival en neemt de Noord-Hollandse groep Villa Rosie je mee in een wervelwind van verkwikkende luisterliedjes. De vier muzikanten Miranda Zuurbier (zang en accordeon), Michel (gitaar), Vincent (contrabas) en Mark (mandoline, gitaar en steelguitar) hebben er lol in eigen en eigenzinnige Nederlandstalige liedjes te maken en musiceren en repeteren bijna wekelijks tussen de werken van Marina & Sabrina. Op 11 september speelt Villa Rosie om 11.30, 12.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur steeds setjes van 40 minuten. Een lied dat ze zeker ten gehore zullen brengen is één van hun recente composities, geïnspireerd op Marina’s gelijknamige beeld ‘Silence’.


Villa Rosie
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57