Logo uitkijkpost.nl
Backum Brass tijdens het NBK in Utrecht in 2021
Backum Brass tijdens het NBK in Utrecht in 2021 (Foto: aangeleverd)
Castricum

Backum Brass zoekt enthousiaste muzikanten

  Cultuur

CASTRICUM - Backum Brass is één van de orkesten van Muziekvereniging Emergo uit Castricum. Emergo staat bekend om haar streven naar zo goed mogelijk muziek maken én een goede onderlinge sfeer. Voor zover bekend is Emergo de enige muziekvereniging in Nederland die beschikt over een fanfare-orkest, een harmonie-orkest, én een brassband. 

Backum Brass neemt elk jaar deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (derde divisie) en hoopt binnenkort tijdens het bondsconcours haar promotie naar de tweede divisie waar te maken. Uiteraard worden er ook veel concerten gegeven in de regio, en er staat een concert in het buitenland in de planning. Sinds september is Harmen Cnossen dirigent van Backum Brass. Harmen is dirigent geweest bij de bekende Marinierskapel en onder zijn deskundige en enthousiaste leiding werkt de band verder aan het verbeteren van de muzikale vaardigheden.

Om die mooie ambitie te realiseren is Backum Brass nog op zoek naar enkele koperblazers uit de regio. Wil jij bijdragen aan het verder verhogen van het muzikale niveau van de band dan ben je van harte welkom. Maar ook als je jezelf verder muzikaal wilt ontwikkelen dan is er zeker plek voor jou in de band. Spreekt het spelen bij Backum Brass jou aan? Stuur dan vrijblijvend een mail met je gegevens naar info@emergo.org dan wordt er contact met je opgenomen. Wie weet ben je dan binnenkort te zien en te horen bij Emergo en neem je deel aan een grote muziekvereniging met veel orkesten, mogelijkheden, muzikale en gezellige activiteiten.

De repetities van Backum Brass zijn op vrijdag avond van 20.00 – 22.30 uur en vinden plaats in Theater Koningsduyn in Castricum.

Voor meer informatie, kijk op www.backumbrass.nl

Meer berichten