Afbeelding
Foto: aangeleverde foto.

Concert Projectkoor Castricum vervalt

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Helaas moet het traditionele Kerstconcert van Projectkoor Castricum dit jaar vervallen wegens de huidige aangescherpte coronamaatregelen. Het Projectkoor Castricum met deelnemers uit de hele regio (Castricum, Limmen, Heiloo, Alkmaar, Akersloot, Beverwijk, Heemskerk) verzorgt al ruim 10 jaar zowel een speciaal Voorjaarsconcert als een Kerstconcert. Gewoonlijk met ruim 60 deelnemers. Dit jaar was het Kerstconcert gepland in de fraaie en ruime Ter Coulsterkerk in Heiloo op zondagmiddag 19 december.

Ook dit jaar was weer een bijzonder repertoire samengesteld met solisten als Walther Deubel (tenor), Johan Breetveld (cornet) en Andrine Stal (dwarsfluit). Al sinds de oprichting is Cees Brugman dirigent en Gijs Braakman de vaste pianist.

Belangstellenden kunnen echter via YouTube diverse eerdere kerstconcertuitvoeringen zien en horen. Professionele opnames gemaakt door Ed Taylor uit Beverwijk met zijn filmcrew. Wanneer men aanklikt op YouTube ‘Projectkoor Castricum’ zijn onder meer de volgende composities te beluisteren, ook met diverse professionele solisten. Daarnaast is er incidenteel ook medewerking van een brassensemble van Alkmaar Brass en het Kennemer Blaaskwintet.

Composities variërend van o.a. ‘’Laudate Dominum’’ (Mozart, ‘’Benedictus’’ (Jenkins), ‘’Tollite Hosteas’’ (Saint Saens), ‘’Ordinary Baby’’, ‘’Çarol of the bells’’ en nog een aantal bekende koorwerken.

Vanzelfsprekend hoopt het koor in 2022 weer in de gelegenheid te zijn zowel een sprankelend Voorjaarsconcert als een stralend Kerstconcert te presenteren.