Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Akersloot

‘Zonde van de Zusters’ van Ton Davids

  Cultuur

AKERSLOOT - Toneelvereniging Rossenbacker speelt het blijspel ‘Zonde van de Zusters’ van Ton Davids, op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober om 20:00 in de theaterzaal van sportcafé De Lelie te Akersloot. 

Zonde van de Zusters is het vervolg op ‘Zusters in Zaken’ – maar staat verder op zichzelf. Klooster Parc is een klooster dat zijn deuren heeft opengesteld voor mensen die voor een weekje kennis willen maken met ‘het rijke katholieke leven’. Binnen één week krijgen de gasten dan zoveel en intens mogelijke ‘katholieke-ervaringen’; inclusief wonder, kloosterkaas en kloosterbier.

Als het verhaal begint draaien de zaken goed. Maar helaas is moeder-overste vergeten de belasting te betalen. Een nare blauwe envelop maakt dat Klooster Parc direct in een zware financiële crisis zit. Er komt ook post van Disneyland Parijs; zij willen het idee van een ‘katholiek pretpark’ wel kopen. Dus dat komt goed uit, maar helaas zal het klooster zelf dan moeten sluiten en worden de zusters verbannen worden naar een Vinex wijk.

Al met al zorgt dit ervoor dat moeder-overste slecht slaapt. Hoe zal het aflopen met Klooster Parc?

Kaarten à € 8,- p.p. zijn telefonisch te bestellen via: 06 11863908 of info@rossenbacker.nl. Tevens te koop aan de zaal.

Meer berichten