Logo uitkijkpost.nl
<p>Cathelijn Groot presenteert haar boek &lsquo;Kanzen&rsquo; bij Boekhandel Laan </p>

Cathelijn Groot presenteert haar boek ‘Kanzen’ bij Boekhandel Laan

(Foto: aangeleverd)
Castricum

Genoeg Kanzen bij Laan

  Cultuur

CASTRICUM - Zaterdag 2 oktober om 17.00u is de boekpresentatie van Cathelijn Groot met haar boek ‘Kanzen’ bij Boekhandel Laan. Het is aansluitend de winkelsluiting, de toegang is gratis en je bent al eerder welkom bij  de Boekproeverij waar je jouw stoel kunt kiezen. Dit debuut is een verhalenbundel van de Castricumse en zal na de presentatie gesigneerd worden. 

Over het boek
Kanzen betekent perfectie in het Japans, maar bestaat het perfecte eigenlijk wel? De omarming van het imperfecte en de vergankelijkheid (het Japanse Wabi Sabi) draait juist om het durven herkennen en erkennen van je eigen kwetsbaarheid. De vijftien verhalen in Kanzen gaan over sterke vrouwen die hun kwetsbare kant onder ogen moeten zien en over de keuzes die zij maken. Hoe gaan zij om met wat er op hun pad komt? Hebben ze het lef om voor zichzelf te kiezen? Oók als daar grote offers tegenover staan?

Zo zit schooljuf Frederiek verstrikt in het web van drugskoningin Wilma, tot ze besluit een andere afslag te nemen. De Italiaanse Elena kan niet langer zwijgen over het vreemdgaan van haar schoonzoon en gunt haar dochter wat ze zelf niet heeft: een huwelijk zonder leugens. Babette stopt met wachten op de perfecte man en Janneke vertrekt naar de andere kant van de wereld na een incident op een vrijdagmiddagborrel. Deze personages komen er stuk voor stuk achter dat het perfecte plaatje allesbehalve comfortabel voelt en dat het zien van de werkelijkheid de kracht geeft om een verandering in gang te zetten. Ze omarmen de imperfectie.

Over de auteur
Cathelijn Groot (1981) is stadssociologe en werkt als beleidsadviseur bij de federatie van woningcorporaties in Amsterdam. Kanzen is haar eerste verhalenbundel. Cathelijn woont in Castricum.

Meer berichten