Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Bakkum

Anders dan Anders in De Oude Keuken

  Cultuur

BAKKUM -  Van maandag 6 september t/m maandag 1 november exposeert Atelier Anders Bekeken zeer uiteenlopende kunst in De Oude Keuken. 

Zo’n 18 werken kleuren de wanden van het restaurant. Het Atelier Anders Bekeken, een kunstproject van Reakt, bestaat dit jaar in Castricum 10 jaar. Is het anders dan anders? Dat valt te bezien! Er is in ieder geval gewerkt vanuit ieders persoonlijk creatief proces. En daarin zijn “de routes” soms anders. Voor de één start het maken met waarnemen. Kijken en nog eens kijken. Voor een ander kan het niet anders dan een uiting van persoonlijke expressie zijn. Of het denken leidt de weg. Maar ook de intuïtie kan een start zijn tot concepten. 

Hoe het proces ook loopt, op het Atelier staat centraal dat iedereen zijn eigen pad mag vinden en volgen. Niks is gek en zo wordt er ook naar al bestaande kunst en elkaars werk gekeken. Kunstbeschouwen kan heel inspirerend zijn en dit met elkaar bespreken levert hele verschillende zienswijzen op. Door de componenten kijken, bespreken en doen, is het atelier een creatieve broedplaats, waar van elkaar geleerd wordt, maar soms ook juist niks van elkaar wordt aantrokken. Voor de expositie in De Oude Keuken hebben de exposanten een werk geselecteerd, dat het creatief proces heeft doorleeft.

De groepsexpositie is te zien op dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur aan de Oude Parklaan 117 te Castricum.

Voor meer informatie: www.anders-bekeken.nl.

Meer berichten