Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Akersloot

Sjoerd Duin exposeert in Gemaal 1879

  Cultuur

AKERSLOOT - Vanwege corona kon het Gemaal 1879 pas 2 maanden later dan gebruikelijk op 6 juni zijn deuren openen voor een nieuwe expositie. Gezien de bezoekersaantallen in juni en juli zien ze dat er een grote behoefte is aan dit soort activiteiten. Met enige trots gaan ze nu over naar de tweede expositie in dit zomerseizoen.

Akersloter Sjoerd Duin is gevraagd om te exposeren. Vol passie vertelt Sjoerd over de totstandkoming van zijn schilderijen: “De eerste schilderijen vanaf 2014 zijn ‘oefeningen’ in de techniek, vaak figuratief.” Later heeft de eigen invulling, onder andere Mixed Media, zijn voorkeur. Hij geniet van de buitenlucht, vrolijke kleuren en relaxed werken. Dus een groot kleurenpallet aan de muren van de expositieruimte. Zijn vader Han Duin completeert het geheel, hij toont enkele beelden.

Dit alles belooft een interessante tentoonstelling te worden en een goede reden om het Gemaal te bezoeken. Dat bezoek kan vanaf zondag 1 augustus tussen 13.30 en 16.30 uur en vervolgens alle zondagen in augustus en september. Op zondag 1 augustus organiseert de Stichting Oer-IJ een korte wandeling, te starten om 13.00 uur vanaf het Gemaal. De route voert door de directe omgeving onder deskundige leiding. Op alle openingsdagen is op de zolderverdieping van het Gemaal steeds een vrijwilliger van Stichting Oer-IJ aanwezig die alles over de waterstaatkundige geschiedenis van het gebied in en om het Oer-IJ kan tonen en vertellen. Tot slot zal het gemaal steeds in werking worden gezet om de uitleg nader te verduidelijken.

Op de Open Monumentendagen, zaterdag 11 en zondag 12 september en tijdens de Akersloter kunstroute op zaterdag 2 en zondag 3 oktober zal het Gemaal steeds vanaf 11.00 uur in de morgen geopend zijn. Zie daarvoor t.z.t. de persberichten.

Verdere opening van het Gemaal kan op afspraak, raadpleeg daarvoor de website www.gemaal1879.nl.

Het gemaal is te vinden op het adres Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest) te Akersloot.

Meer berichten