Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Het D O E, doe je mee?

  Cultuur

CASTRICUM - Nederland ziet eindelijk licht aan het eind van de Corona-tunnel. De maatregelen zijn inmiddels verder versoepeld, waardoor ook het culturele leven gelukkig weer op gang kan komen. Het Dag-Orkest van muziekvereniging Emergo (DOE) gaat daarom dinsdag 15 juni weer van start. Heb je belangstelling om mee te doen met deze gezellige muziekvereniging, meld je dan aan bij Peter Verbeek, 06-53991322, of kom een keer langs bij een repetitie. Er wordt gerepeteerd op dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur in de grote zaal van het Koningsduyn Theater.

Het dag-orkest van muziekvereniging Emergo is de jongste loot aan de verenigings-stam. Het orkest is in 2019 opgericht en is gelijk al succesvol van start gegaan met 30 leden. Helaas zijn de activiteiten in 2020 stil komen te liggen vanwege de Corona-pandemie. Maar nu er weer gerepeteerd mag worden staan de leden te trappelen om weer enthousiast te beginnen onder de deskundige leiding van dirigent Henk Veldt.

Zoals de naam al zegt repeteert het orkest overdag, en ook de optredens zullen veelal overdag zijn. De Corona-pandemie heeft de afgelopen zestien maanden helaas voor veel eenzaamheid gezorgd in de samenleving. Het dag-orkest wil daar de komende tijd iets tegen doen met verschillende optredens en activiteiten.

Om mee te kunnen doen is leeftijd niet belangrijk. De enige voorwaarde is dat je een blaas- of slagwerkinstrument bespeelt, of hebt bespeeld, en het leuk vindt om die draad weer op te pakken. En dan niet denken: dat was lang geleden, want je pakt het echt weer sneller op dan je denkt.

Meer berichten