Online lezing van Anne van den Dool
Logo uitkijkpost.nl
<p>Anne van den Dool</p>

Anne van den Dool

(Foto: aangeleverd)
Regio

Online lezing van Anne van den Dool

  Cultuur

REGIO - Op donderdag 11 februari verzorgt Anne van den Dool een online lezing over haar boek Vluchthaven. Deze roman gaat over haar Indonesische stiefopa, die zijn jeugd doorbracht in een jappenkamp. Na zijn overlijden rees de vraag: hoe gelukkig was deze zwijgende man? Tijdens deze lezing vertelt Anne over het schrijfproces, waarin ze op zoek ging naar het antwoord op deze en andere vragen. Je kunt de lezing na aanmelding volgen via Microsoft Teams. 

Vluchthaven
Wanneer de Indonesische echtgenoot van haar grootmoeder overlijdt, reist Hannah af naar zijn geboorteland. Niet alleen om zijn as uit te strooien, maar ook om beter te begrijpen wie deze getraumatiseerde man was. Was hij echt liever daar dan hier, liever dood dan in leven? Zo onderneemt Hannah een eenzame zoektocht naar geluk, die vele vormen aanneemt, en die laat zien dat we elkaar soms pas na de dood beter begrijpen. Vluchthaven toont de fragiele kunst van het achterblijven, en laat zien hoe ver de schaduw van de geschiedenis kan reiken.

Anne van den Dool
Anne van den Dool (1993) is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist. Ze studeerde film- en literatuurwetenschap en neerlandistiek aan de Universiteit Leiden en Université de Lille. Ze schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, de Koninklijke Bibliotheek en Het Nationale Theater. Ook is ze curator bij het Literatuurmuseum. In 2014 debuteerde ze met de roman Achterland. Ze publiceerde poëzie in Tirade, Poëziekrant en DWB. Tijdens deze lezing vertelt ze uitgebreid over haar recentste boek Vluchthaven, hoe familieleed meerdere generaties kan doorwerken.

Aanmelden
Je bent van harte welkom om mee te kijken en luisteren op donderdag 11 februari van 20.00 tot 21.30 uur. Je kunt de lezing online volgen via Microsoft Teams. De toegang is € 3,50 . Aanmelden kan via de agenda op www.bknw.nl/agenda

Meer berichten