Logo uitkijkpost.nl
Foto: Inez van Deelen Sigg
Bakkum

''Dat is me een portret''

  Cultuur

BAKKUM - In het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september zet atelier Marina & Sabrina de deuren van de voormalige dokterswoning aan de van Oldenbarneveldweg in Bakkum weer wagenwijd open. Vanzelfsprekend mits geen verkoudheidsverschijnselen, met schone handen en op 1,5 m afstand is iedereen elke vrijdag en in het weekend van 13.00 tot 18.00 uur welkom.

Portret
Het thema van de nieuwe expositie is ‘Portret’. Er zijn zowel rechts- als linkshandige portretten van gast-exposant Inez van Deelen Sigg te zien. Vanzelfsprekend is haar werk gecombineerd met schilderijen en tekeningen van Sabrina Tacci en foto’s en beelden van Marina Pronk.

Marina vertelt: “Dat is me een portret, zei mijn moeder vroeger als iemand niet binnen de lijntjes kleurde. Ik was vaak ‘een portret’! Ik denk dat ook kunstschilder Inez in figuurlijke zin ‘een portret’ mag heten, maar tijdens het schilderen kleurt ze vaak binnen de lijntjes. De portretten van haar rechterhand zijn prachtig en perfect. Enkele maanden geleden brak Inez haar rechterarm. Het was bijzonder pijnlijk en frustrerend maar ze gooide de handdoek niet in de ring. Ze nam potlood en kwast in haar linkerhand en produceerde in korte tijd en serie portretten die wellicht minder perfect zijn, maar naar mijn mening een enorme zeggingskracht hebben.”

De Castricumse Inez van Deelen Sigg, schildert van kinds af aan, maar liep al tegen de 40 toen ze haar creatieve droom waar kon maken. Ze studeerde in 1990 af aan de Freie Kunstschule in Stuttgart en exposeert sinds die tijd regelmatig in binnen- en buitenland. Inez woonde 27 jaar in Zwitserland waar ze schilderles gaf en veel werk in opdracht deed en vrij produceerde. Sinds 2017 woont Inez in Castricum en is een vaste waarde bij culturele activiteiten.

Villa Rosie
Expositie ‘Portret’ wordt op zondag feestelijk geopend met een live optreden van Villa Rosie. Villa Rosie maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten. Accordeon en gitaar klinken, maar ook mandoline, melodica, bouzouki, steelguitar en contrabas. De vier gelouterde muzikanten voeren je mee met een speelse vlucht liedjes, van eigen makelij en in het Nederlands gezongen. Laten we het Nederchansons noemen, de ene keer met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues.

Aanvang: zondag 13 september om 14:30 uur, lekker buiten in de beeldentuin van Open Atelier Marina & Sabrina.

Meer berichten