Veer en muur met plant.
Veer en muur met plant. Foto: Frieda Verbree

'Mysterie' bij atelier Marina & Sabrina

Cultuur Bakkum

BAKKUM - Het atelier Marina & Sabrina was enkele maanden gesloten, maar intussen is deze heerlijke ‘kunstplek’ weer iedere vrijdag en ook komend weekend van 13.00 tot 18.00 uur open. Vanzelfsprekend mits geen verkoudheidsverschijnselen, met schone handen en op 1,5 m afstand is iedereen van harte welkom!

“Ditmaal doen we het anders! De tijd is rijp is voor iets raadselachtigs, iets ongrijpbaars en onverwachts. Daarom hebben wij autonoom fotograaf Frieda Verbree uitgenodigd haar fotoserie ‘Mysterie’ bij ons te exposeren. In het najaar van 2019 maakte Frieda een wandelreis door het midden-Atlas gebergte in Marokko. De foto’s die vooral in tweeluiken worden getoond, verbeelden het gevoel dat dit prachtige, ruige stuk van Marokko bij haar opriep. In deze expositie combineren we het werk van Frieda met schilderijen van Sabrina en voornamelijk beelden van mijn hand”, aldus Marina. De expositie zal tot en met vrijdag 14 augustus te zien zijn.

De expositie wordt op zondag 12 juli feestelijk geopend met een live optreden van Aura. "Wat een eer dat dit muzikale duo bij ons komt spelen", vertelt Marina. "Ze werden warm aanbevolen door een echte pro als ‘twee leuke lieve jonge mensen die echt goed zijn!’." Aura is een Americana-duo gevormd door de Zaanse muzikanten Auke (gitaar, zang) en Jindra (percussie, zang). Het repertoire bestaat uit countryballads met harmonieuze samenzang tot feestelijke Bluegrass. Aanvang zondag 12 juli om 14.30 uur, lekker buiten in de beeldentuin van Open Atelier Marina & Sabrina.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57