Afbeelding

Cultuurkoepel presenteert JM BIG BAND starring Fay Claassen

Cultuur Heiloo

HEILOO - Als Jan Molenaar in 1968 wordt gevraagd om muzikaal leider te worden van een bigband, hoeft hij niet lang na te denken. Dit is zijn kans. Door zijn passie voor de jazzmuziek en zijn gedegen muzikale kennis is het een goed huwelijk, getuige het feit dat hij al meer dan 45 jaar muzikaal leider is van zijn eigen Big Band.

Het repertoire bestaat uit eigentijds werk, met arrangementen van onder andere Sammy Nestico, Thad Jones, Quincy Jones en Gordon Goodwin. Tijdens dit optreden treedt een van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland op, Fay Claassen. Fay Claassen behoort, als een van de grootste vocalisten in het genre, tot de Europese top! Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen, verruimt zij de laatste jaren haar muzikale horizon en overtuigt daarbij het publiek met verrassende eigen versies van bekende songs als 'Aan de Amsterdamse grachten', Herman van Veen’s 'Opzij, opzij, opzij', Frank Boeijen’s 'Zwart wit' en Ramses Shaffy’s 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'. Zij ontving meerdere Edisons, voor haar album 'Luck Child' zelfs 2, een gouden plaat voor haar album 'Two portraits of Chet Baker' en de Chet Baker Award.

Kom genieten van een wervelend optreden op zondag 23 februari om 14.30 uur in de Cultuurkoepel Heiloo. Kaarten: € 17,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo.