Langs de koele kusten van Spitsbergen
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Otte Zijlstra
Castricum

Langs de koele kusten van Spitsbergen

  Cultuur

CASTRICUM - Op woensdagavond 15 januari houdt de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in samenwerking met PWN een lezing met beelden onder de titel: 'Langs de koele kusten van Spitsbergen'. De lezing wordt verzorgd door Otte Zijlstra en vindt plaats in Bezoekerscentrum De Hoep aan de Johannisweg 2 in Castricum, aanvang: 20.00 uur. De lezing is gratis voor leden van de vogelwerkgroep, niet-leden betalen drie euro. Er kunnen 114 mensen in de zaal.

In juni 2019 zag Otte een jongensdroom in vervulling gaan, een reis naar het hoge noorden en wel naar Spitsbergen. Een landcruiser voor op de wal en een boot met zodiacs voor op het water. Rond Longyearden, de Adventfjord, het vliegveld en langs de 30 km autoweg was veel te zien. Rosse- en Grauwe Franjepoten, Koningseider, Alpensneeuwhoen, Kleine Rietgans, Sneeuwgors, Poolvos, inheems Rendier, Kleine Jager, Noordse Stern, IJseend en honderden broedende Eiders dichtbij hondenkennels omdat daar de Poolvos niet durft te komen.

Ze maakten een boottocht van een week langs niet te beschrijven landschappen, zo mooi en adembenemend! IJsberen met in hun buurt vaak Ivoormeeuwen die hun restjes en ook wel hun fecaliën opruimen. Walrus, Baardrob en Ringelrob kruisten hun pad, broedende Kleine Alken, Zwarte Zeekoet, Noordse Stormvogel, (vaak donkere fase) Dikbekzeekoet, Papegaaiduiker en Grote Burgemeester, te veel om op te noemen. In woord en beeld zal hij je meenemen op zijn reis.

Meer berichten