Afbeelding
Foto: Aangeleverd

STER in Bakkum

Cultuur Bakkum

BAKKUM - Al jaren brengt Castricums kunstenaarscollectief CAKtwo (Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk) ergens in de gemeente een opvallend lichtpunt in soms te donkere dagen. Ditmaal hebben ze de eerste grote lichtinstallatie die zij ooit maakten, voorzien van een nieuw jasje.

STER staat in de beeldentuin aan de van Oldenbarneveldweg 32 waar Marina & Sabrina atelier houden. Met name na zonsondergang is het werkelijk de moeite waard om langs dit indrukwekkende lichtobject te wandelen. Stop gerust even en geniet van het langzaam veranderende palet aan kleuren.

Expositie

Iedere vrijdag maar ook het weekend van 11 en 12 januari van 13.00 tot 18.00 uur staat de deur van Atelier Marina & Sabrina wagenwijd open en is de telkens wisselende expositie vrij te bezoeken. Marina: "Het is donker en ons verlangen naar de lente is nauwelijks te beteugelen. We willen naar buiten maar zoeken ook warmte en licht. Op 12 januari geven we gehoor aan deze behoefte. Drie zangeressen zingen live de sterren van de hemel  en nemen ons mee op een muzikale reis langs diverse werken in onze expositie. Misschien ligt het voor de hand maar 'bright morning star' was nog nooit zo toepasselijk als nu hier!"

The Amazing Leftovers

Pauline Van Schagen, Mariska van der Leij en Bibi Von Meyenfeldt vormen samen 'the amazing leftovers'. Ze zingen uiteenlopende driestemmige arrangementen variërend van ballads, country, barbershopnummers, jazz klassiekers, een mantra of bijvoorbeeld een Nederlandstalig lied uit de oude doos. Soms zingen ze a capella en dan weer begeleiden ze zichzelf op piano, gitaar of ukelele. Ze oefenen vaak buiten en hebben ontdekt dat de akoestiek fantastisch is in het bos. Afhankelijk van het weer zingen 'the amazing leftovers' 12 januari buiten maar zeker ook binnen. Onder het genot van een glaasje glühwein of chocomel genieten kan vanaf 16.00 uur van het live optreden worden genoten.

Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 23 uur geleden
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40