Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Bakkum

STER in Bakkum

  Cultuur

BAKKUM - Al jaren brengt Castricums kunstenaarscollectief CAKtwo (Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk) ergens in de gemeente een opvallend lichtpunt in soms te donkere dagen. Ditmaal hebben ze de eerste grote lichtinstallatie die zij ooit maakten, voorzien van een nieuw jasje.

STER staat in de beeldentuin aan de van Oldenbarneveldweg 32 waar Marina & Sabrina atelier houden. Met name na zonsondergang is het werkelijk de moeite waard om langs dit indrukwekkende lichtobject te wandelen. Stop gerust even en geniet van het langzaam veranderende palet aan kleuren.

Expositie

Iedere vrijdag maar ook het weekend van 11 en 12 januari van 13.00 tot 18.00 uur staat de deur van Atelier Marina & Sabrina wagenwijd open en is de telkens wisselende expositie vrij te bezoeken. Marina: "Het is donker en ons verlangen naar de lente is nauwelijks te beteugelen. We willen naar buiten maar zoeken ook warmte en licht. Op 12 januari geven we gehoor aan deze behoefte. Drie zangeressen zingen live de sterren van de hemel  en nemen ons mee op een muzikale reis langs diverse werken in onze expositie. Misschien ligt het voor de hand maar 'bright morning star' was nog nooit zo toepasselijk als nu hier!"

The Amazing Leftovers

Pauline Van Schagen, Mariska van der Leij en Bibi Von Meyenfeldt vormen samen 'the amazing leftovers'. Ze zingen uiteenlopende driestemmige arrangementen variërend van ballads, country, barbershopnummers, jazz klassiekers, een mantra of bijvoorbeeld een Nederlandstalig lied uit de oude doos. Soms zingen ze a capella en dan weer begeleiden ze zichzelf op piano, gitaar of ukelele. Ze oefenen vaak buiten en hebben ontdekt dat de akoestiek fantastisch is in het bos. Afhankelijk van het weer zingen 'the amazing leftovers' 12 januari buiten maar zeker ook binnen. Onder het genot van een glaasje glühwein of chocomel genieten kan vanaf 16.00 uur van het live optreden worden genoten.

Meer berichten