Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jos van Beest en Marielle Koeman terug in Fase Fier

Cultuur Bakkum

BAKKUM - Op veler verzoek zijn zangeres Marielle Koeman en pianist Jos van Beest dan toch gezwicht om zondag 29 december het eerste concert te gaan geven bij Jazz in Bakkum en te presenteren als een eenmalig jaarlijks terugkerend evenement. Dit alles gaat gewoon weer gebeuren op de vertrouwde locatie in de zaal van Fase Fier aan de Van Oldenbarneveldweg 25 in Bakkum en wel op zondagmiddag 29 december, aanvang 16.00 uur.

"Marielle Koeman is een zangeres die van nature een prachtige stem heeft. Zij legt warmte en diepte in haar muziek, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire het bedoeld hebben", licht Jos van Beest toe. "Zij zingt liederen uit het zogenaamde 'American Songbook' en vertolkt haar songs in het Portugees, Spaans, Frans en Engels. Ook Franz Lehar's 'Dein ist mein ganzes herz' in jazzy Duits staat op haar repertoire. Tevens zingt zij in het Nederlands en met haar eigen stijl en inmiddels een zestal albums op haar naam heeft zij haar eigen plaats weten te veroveren tot in Japan".

Echtgenoot en pianist Jos van Beest is tevens jazzpromotor voor jong aanstormend talent en presentator van Djazz-Tv's 'Focus on Vocal Jazz'. Van Beest zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro's, waarbij de thema's verrassend worden ingeluid. Jos werkt samen met vele prominenten uit de Nederlandse Jazz-scene zoals Hans Dulfer, Benjamin Herman, Vincent Koning, Frits Landesbergen. Sinds zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson heeft Jos inmiddels 15 albums uitgebracht in Japan, waar hij een grote populariteit als muzikant geniet.

Marielle en Jos nemen op 29 december bassist Edwin Corzillius en drummer Ben Schröder mee. De entree is gratis.