Afbeelding
Foto: aangeleverd

'One More' bij Jazz Session Club Vredeburg

Cultuur Limmen

LIMMEN - Een nieuwe naam op de lange lijst van orkesten, die een gastoptreden verzorgen tijdens de jamsessies in de Vredeburg in Limmen. En toch zal het publiek de overtuiging hebben dat ze deze groep al eerder hebben gezien.

Dat komt doordat dingen soms zomaar ineens samenvallen. Hans Gosselink, Rieks Schreuder en René Nijenhuis spelen regelmatig samen op de maandelijkse jazzsessie in Zaandam. Maar ze speelden ook vaak in Limmen, zelfs nog twee leden van dit nieuwe orkest One More. De laatste keer voor de zomer kwam Cees van Nieuwburg daarbij, met wie elk van de anderen al eens had samengespeeld. Dat bleek een hele mooie combinatie.

Voor het eerste optreden als groep was saxofonist Jan Horjus benaderd. Tsja, een naam was nog niet bedacht, maar die ontstond tijdens dat eerste optreden. „We want more" werd beantwoord met: „Okay dan, one more." En dat klonk eigenlijk helemaal niet gek als naam. Bij het tweede optreden was Elma de gastsolist, die er ook bij is tijdens het optreden in Limmen. Het repertoire betreft pure jazz standards.

One more treedt zondag 15 december vanaf 15.00 uur op in de Vredeburg te Limmen.

De toegang is vrij, maar men kan steunen door lid te worden voor € 7,- per persoon voor het gehele jaar. Inlichtingen: Fred Timmer tel/fax: 072-5053414, e-mail: timmerlimmen@kpnmail.nl.