Afbeelding
Foto: aangeleverd

Giphart bij Laan

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Zaterdag 14 december van 11.30 tot 12.30 uur houdt Ronald Giphart een signeersessie bij Kantoorboekhandel Laan omtrent zijn nieuwste boek Alle Tijd. Natuurlijk mag men ook een ander boek van hem meenemen.

Over Ronald Giphart
Wie kent hem niet, Ronald Giphart (1965) debuteerde in 1992 met de roman Ik ook van jou, een instant klassieker in de Nederlandse literatuur. Daarna volgden onder meer de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Troost, IJsland, Harem en Lieve. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren. In 2012 verscheen de verhalenbundel De wake, waar hij hoge ogen mee gooide. Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Volgens de schrijver zelf heeft hij een groot deel van Nederland aan het lezen geholpen.

Over Alle tijd
Hun vriendschap begon bij de ontelbare avonden in hun stamcafé, avonden die nooit ophielden. Ze raakten verslaafd aan het leven en aan de saamhorigheid. Ze wisten niet hoe of wat, maar wel dat er iedere dag iets memorabels zou gebeuren. Toen de zes mannen begin jaren '90 besloten een bierbrouwerij te beginnen in een werfkelder in Utrecht, werden ze naast vrienden ook zakenpartners. 25 jaar later zijn ze op weg naar een boshut in Duitsland om nog één weekend samen te zijn voordat ze het contract voor de verkoop van de brouwerij tekenen. Tijdens dit weekend reflecteren ze op de vriendschap en op het leven. Alle tijd is een uiterst meeslepende en vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde.