Dark Rosie
Dark Rosie Foto: Erna Faust

Jubileum in Bakkum

Cultuur Bakkum

BAKKUM - In het weekend van 14 en 15 december vieren de kunstenaars Sabrina Tacci (schilderijen) en Marina Pronk (beelden & foto's) hun tweejarige samenwerking in hun mooie ambiance aan de van Oldenbarneveldweg in Bakkum. Ze doen dit met een expositie waarin de rode draad van hun succesvolle samenwerking te zien is.

Marina vertelt enthousiast over haar eerste ontmoeting met Sabrina: „We spraken elkaar voor het eerst tijdens een fantastisch optreden van Dark Rosie. We brainstormden over de mogelijkheid om in het toenmalige onderkomen van mijn kunstenaarscollectief CAKtwo te exposeren en voelden direct de verbinding. Het is dan ook niet toevallig dat de Noord-Hollandse groep Dark Rosie onze jubileumexpo op zaterdag 14 december van 14.30 tot 16.30 uur zal opluisteren met hun eigenzinnige Nederchansons."

Dark Rosie
Dark Rosie maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten. Accordeon en gitaar klinken, maar ook mandoline, melodica, bouzouki, steelguitar en contrabas. De vier gelouterde muzikanten voeren je mee met een speelse vlucht liedjes, van eigen makelij en in het Nederlands gezongen. Laten we het Nederchansons noemen, de ene keer met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues.

Iedere vrijdag en elk tweede weekend van de maand op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur is het atelier van Marina en Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum open.