Sint en Piet hadden het geluk om met Dorienke en haar nieuwe hoorn op de foto te mogen
Sint en Piet hadden het geluk om met Dorienke en haar nieuwe hoorn op de foto te mogen Foto: Aangeleverd

Emergo viert de feestdagen

Cultuur Castricum

CASTRICUM - Toen Sint nog in het land was, verblijdde hij ook de muzikanten van Emergo met een bezoekje. Bij de Sinterblaas-repetitie van het opstap- en opleidingsorkest speelde Piet mee op pauk en dirigeerde Sint zelfs een nummer. Verder hadden ze nog mooie woorden en een cadeautje voor iedereen bij zich: een poetsdoek voor de instrumenten.

Ook waren Sint en Piet bij de overhandiging van een groot, speciaal cadeau. Dit jaar is er door de Castricumse bevolking namelijk geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een instrument voor één van de leerlingen. En dat is gelukt: met dank aan de opbrengst van de statiegeld-actie bij Albert Heijn, de groene brieven die huis-aan-huis werden verspreid en Pé en Truus Zonneveld die de vrije giften voor de kunst van Pé beschikbaar stelden. Zo is er samen met Atelier Pfeiffer een mooie hoorn uitgezocht, waar Dorienke hopelijk veel plezier aan gaat beleven.

Ondertussen is het fanfare orkest van Emergo gestart met de voorbereidingen voor het jaarlijkse, sfeervolle kerstconcert. Op zaterdagavond 21 december presenteren ze onder leiding van dirigent Erik van de Kolk in de Pancratiuskerk in Castricum een afwisselende avond. Ook het landelijk bekende Popkoor Prestige Pro met dirigent Ton van Diepen en verteller en stemacteur Bob van der Houven werken hier aan mee. Het repertoire varieert van samenzang en eigen arrangementen tot een optreden van zangeres Jamie Zaal. Tevens is deze avond de proloog van 2020 waarin Emergo 75 jaar vrijheid in Nederland zal herdenken en vieren.

Het concert begint 21 december om 20.00 uur en kaarten zijn in de voorverkoop beschikbaar via www.emergo.org/tickets en bij Huitenga Slaapwoonwinkel aan de Dorpsstraat 69-73 in Castricum (daar zijn kaarten alleen contant af te rekenen).

Natuurlijk is er op kerstavond ook weer een grootse samenzang bij Fase Fier in Bakkum