Afbeelding
Foto: Marina Pronk

Peru in Bakkum

Cultuur Bakkum

Wegens enorm succes geprolongeerd. Kunstenaarsduo Sabrina Tacci en Marina Pronk zet komend weekend de deuren open om de expositie 'Plek van Plezier', die een maand geleden voor het eerst te zien was, nog eenmaal te tonen. „Rust en licht, super mooi!" „Aardse kleuren die mij terugbrengen naar de basis." „Via de bank keek ik naar de museale ruimte de eindeloze natuur in." „Wat een inspirerende plek om tot rust te komen." Dit is zomaar een kleine greep uit de vele reacties die bezoekers tijdens het Open Monumentenweekend in september in het gastenboek van Marina & Sabrina achterlieten.

„Ik kon er niet omheen", zegt Marina over de keuze van het werk dat zij in deze tentoonstelling laat zien. „Op de vraag wat voor mij dé plek van plezier was, bleef mijn herinnering aan de wandeltocht die ik in 2018 door het Andesgebergte in Peru maakte, steeds terugkomen. Hoewel ik plezier niet de juiste term vind, kon ik mijn gevoel niet negeren. De foto's van deze ervaring hebben een prominente plek in onze expositie. De combinatie met het werk van Sabrina ontstond opnieuw heel natuurlijk. In de Peru-foto's zag Sabrina iets van haar Italiaanse wortels terug en ze ontdekte hoe sterk ook haar werk verbonden is met de aarde."

Iedere vrijdag en elk tweede weekend van de maand op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur is het prachtige atelier van Marina & Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum open.