Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Instrumental Disorder wint bandwedstrijd Popmania

  Cultuur

De band Instrumental Disorder, al vijf jaar actief in Castricum en omstreken, heeft de Noord-Hollandse bandwedstrijd Popmania gewonnen. De jury prees de band vanwege de prettig gestoorde zanger, de bijzondere songs en de goede instrumentalisten.

Er deden in totaal vijftien bands mee aan de competitie die werd gehouden in Jongerencentrum Kompleks in Heerhugowaard. De winnaars werden gekozen door een team van muziekprofessionals die hun sporen hebben verdiend in de regionale muziekindustrie. Het duo Mane won de tweede prijs en The Compounds plaatste zich als derde. De winnaars krijgen een geldbedrag, een radio-optreden bij Compleet FM en de eer om Popmania 2020 te mogen afsluiten. De locatie was, tot de prijsuitreiking na middernacht, afgeladen.

Instrumental Disorder is in 2016 opgericht door middelbare scholieren van het Jac P. Thijsse College in Castricum. De leden zijn Joeri Braams (gitaar), Yves Defesche (bas), Robin Caïro (drums) en Bob Adels (zang). Gitarist Joeri Braams produceert het materiaal dat tot nu toe bestaat uit twee albums en dat te beluisteren is via Spotify. Een nieuw album wordt in oktober opgenomen in cultureel podium De Bakkerij te Castricum en zal in 2020 verschijnen.

Meer berichten