Afbeelding
Foto: aangeleverd

Peter Mabelus bij Laan

Cultuur Castricum

Zondag 22 september vertelt Peter Mabelus over zijn 2e boek, de verhalenbundel, 'Hoe ik liefde vergat te geven', bij Boekhandel Laan om 14.00 uur. De entree is gratis. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door singer songwriter Johan Visser uit Nijmegen

Peter Mabelus heeft een sterke band met Castricum. Zo doorliep hij er van 1978 tot en met 1984 het VWO aan het Bonhoeffer College, in 1998 ontmoette hij er zijn partner Natasha Luyckx en was Castricum zijn woonplaats van 2001 tot 2006. Vanaf 1984 studeerde Peter Mabelus aan de Universiteit van Amsterdam achtereenvolgens Geschiedenis, Russisch en Filosofie. Peter Mabelus publiceerde in november 2018 zijn zinderende Nederlandse debuutroman Kathmandu Hipsters.

Mabelus publiceerde talloze verhalen in verzamelbundels, tijdschriften en op diverse websites. Die verhalen hadden iets bijzonders en leidden tot eindeloze polemieken op social media. Al snel werd Peter Mabelus de Nederlandse Houellebecq genoemd. In zijn tweede boek, de verhalenbundel Hoe ik liefde vergat te geven, zijn twintig van zijn verhalen verzameld. Mabelus' stijl is provocerend, teder, controversieel en over the top, maar vooral authentiek. Hij weet een dichterlijke stijl vlekkeloos te combineren met kort door de bocht. Net wanneer je dreigt verontwaardigd te worden, haalt Mabelus met een grijns je ongemak onderuit door een geniale inval of uitsmijter. Momenteel legt Peter Mabelus de hand aan het voltooien van de opvolger van Kathmandu Hipsters, John West en de gestolen Picasso.