Logo uitkijkpost.nl
Bakkum

Eerste solo expositie Joshua Stam in Oude Keuken

  Cultuur
Foto: aangeleverd

Zijn eerste tekeningen, maakte hij bij oma in de kantlijnen van de krant. Als jonge schilder waren de werken van van Gogh een voorbeeld. De afgelopen jaren heeft Joshua Stam (1960) zich voornamelijk toegelegd op het schilderen van portretten. Hij kijkt hiervoor intensief naar foto's en schildert vervolgens graag vlot en op directe wijze, uit zijn geheugen het portret op doek. Hiermee heeft hij een geheel eigenhandschrift ontwikkeld.

Zijn stijl heeft iets kubistisch en wordt door het niet direct schilderen naar waarneming  vaak ook wat surrealistisch. Joshua gaat het om het 'zoek' proces. Hij vindt zijn werk geslaagd , wanneer anderen er iets in zien of geraakt worden. Zijn eerste solo expositie van 2 september tot en met 1 november, in Restaurant De Oude Keuken is dan ook best spannend.

Twee ochtenden per week schildert Joshua bij atelier Anders Bekeken, tegenover De Oude Keuken onder leiding van Jola Brokking van Reakt. Daarnaast is hij dagelijks in zijn appartement aan de slag. Op het atelier vraagt hij feedback en advies wanneer hij even vast loopt. Thuis gaat de meeste tijd zitten in het 'droog schilderen': kijken, heel veel kijken en soms toch nog even toeslaan met een kwaststreek.

Inspiratie komt veelal uit boeken, de krant of een museumbezoek. Het vele doen, stimuleert zijn ontwikkeling. Meer verhalend worden heeft hij recent voor ogen. Wat zijn ontdekkingstocht tot nu toe heeft gebracht is dagelijks te zien op maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op vrijdag tot en met zondag van 9.00 - 22.00 uur in De Oude Keuken. Oude Parklaan 117 op Landgoed Duin en Bosch, www.deoudekeuken.net.

Meer berichten