Afbeelding
Foto: aangeleverd

Het 45e seizoen van Limmen Cultuur

Cultuur

De zomervakantie is alweer ten einde. Voor iedereen weer een gebeurtenis om naar uit te kijken. Voor Limmen Cultuur is dat hét moment om het nieuwe programma te presenteren. Dit jaar is een speciaal jaar; een 45-jarig jubileum. Reden om uit te pakken.

Om dit 45e seizoen te beginnen heeft Limmen Cultuur twee leden van het eerste uur, Will Kroone en Jan Admiraal uitgenodigd voor een korte terugblik van Limmen Cultuur. Het Ampzing genootschap zal het muzikale feestje vervolgen. Het genootschap schrijft, illustreert en zingt in feilloos ABN, zodat iedereen het kan begrijpen. 

In december een vocalpopgroep 'De meisjes met de wijsjes'. De popgroep zingt nostalgische Nederlandse liederen. Klassiekers van toen tot nu worden, voor deze gelegenheid met een 'kerstige' knipoog, vierstemmig nieuw leven ingeblazen.
In januari Noa Eyl en Trio Bachtaloh. Noa is niet alleen virtuoos violist maar ook een performer. Samen met zijn vrienden speelt hij een Balkan-Gipsy programma.
In april mezzosopraan Cora Burggraaf, samen met pianist Hans Eijsackers geeft zij een try-out van haar voorstelling Elsa. Een bijzonder concert waarin zij haar theatrale kant kan laten zien!

Voor de literaire voorstellingen heeft Limmen Cultuur in november Lidewijde Paris uitgenodigd. Zij is de oprichter van Lees!ambassade, die het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoot. Zij reist door het land met Lees!workshops, geeft les en interviewt schrijvers.

In februari Aaf Brandt Corstius. Zij is columnist en schrijfster van boeken en toneelstukken. Regelmatig is zij tafeldame van 'De Wereld Draait Door'. Een avond met een verfrissende, humoristische kijk op actuele thema's.

Vaste bezoekers weten dat er ook vaste items zijn: zoals de sinterklaasvoorstelling voor jong en oud in november. In maart Artistiek & Creatief, de expositie van en voor de inwoners van Limmen en de wijde omgeving.

Op 4 mei worden de oorlogsslachtoffers herdacht, gevolgd door een stille tocht naar het monument te Castricum. De site is weer bijgewerkt en op diverse locaties in Limmen, Heiloo en Castricum vindt u het programmaboekje. Alle informatie over optredens, tijden, locaties en toegangsprijzen is te vinden op de site.