Afbeelding
Foto: Pixabay

Rock 'n Roll Street Akersloot

Cultuur

Van vrijdag 30 augustus 2019 tot en met zondag 1 september 2019 kan men weer lekker rock 'n rollen in Akersloot. Dit jaar wordt een nieuwe editie van het jaarlijkse Rock 'n Roll Street georganiseerd op het Wilhelminaplein in Akersloot.

Akersloot staat dat weekend in het teken van de vijftiger en zestiger jaren, onvervalste rock 'n roll muziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, petticoats en vetkuiven waar duizenden bezoekers op af komen.

Op vrijdag 30 augustus 2019 zal om 16:00 uur de jaarmarkt starten, waar tweedehands goederen worden verkocht. Op de markt is ook ruimte voor hobbyisten, goede doelen en nijverheid. Zo komt er een echte barbier zijn kap- en scheerkunsten vertonen. Om 17:00 uur zal die dag de muziek van start gaan.

Op zaterdag 31 augustus 2019 is het tijd voor brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de solexrace, die al ruim 30 jaar een begrip is in Akersloot.

Zondag 1 september 2019 zal in het teken staan van het bekende Akersloter oldtimerfestival. Een groot aantal oldtimers staan vanaf 13:00 uur voor het publiek te pronken in de oude kern van Akersloot. Ook dit jaar zijn prachtig opgeknapte oude motoren, nostalgische Solexen en veel brommers te bewonderen. Voorafgaand aan het festival zullen de oldtimers een toertocht gaan maken.

De muziek start op zondag om 12:15 uur. Maar liefst 12 Rock 'n Roll bands zijn te beluisteren in de tent op het Wilhelminaplein en in Café De Vriendschap. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen: er zullen onder andere springkussens en kermisattracties aanwezig zijn en er worden dansworkshops gegeven. Het belooft weer een mooi festival te worden! 

Bron: www.rockenrollstreet.nl