Peperbek
Peperbek Foto: aangeleverd

Uit Je Bak: de bands

Cultuur Castricum

Uit Je Bak belooft weer een fijne dag te worden. De inmiddels dertiende editie is voorbereid. Op de laatste zondag van juli, 28 juli 2019, staat Uit Je Bak in het Willem de Rijkepark tegenover Winkelcentrum Geesterduin.

Ook dit jaar staat het programma weer bol van fijne, verrassende en dansbare bands en acts. Daarnaast heeft Uit Je Bak ook weer lokaal gezocht naar partners. Jongerencentrum Discovery en Toonbeeld zorgen ervoor dat ook de kleinste festivalgangers van het nodige entertainment zijn voorzien! Knutselen, zelf muziek maken; alles komt voorbij.  Op Uit Je Bak vind je een grote variëteit aan lokale en regionale foodtrucks en er staat nog een verassing op het programma voor als je langskomt.   

Voor dit jaar hebben ze weer een paar mooie bands kunnen strikken! Als absolute headliner is Mozes and the Firstborn gestrikt. Met het album 'Dadcore' dat begin dit jaar uitkwam omarmt Mozes and the Firstborn het sentiment van je vaders muziek door juist hun favoriete stijlen binnen het dit genre te verkennen. 

Lone Wolf is de nieuwste aanwinst van de Rotterdamse punk rock scene. De band is in 2016 opgericht door (voormalig) bandleden van Accelerators, The Apers en The Bat Bites. Met de charmante frontvrouw Merel Schaap speelt Lone wolf melodische punkrock met een overduidelijke verwijzing naar garage en indie rock.

Kita Menari is een band op het punt van doorbreken. Hun nieuwste single 'Feel It All' kun je regelmatig horen en is een topper op de streamingdiensten. Na vele promo's bij 3FM en NPO Radio 2 werd Kita Menari 'Nieuwe naam' op NPO Radio 2. Niet veel later werd 'Young Lovers' tot NPO Radio 2 Topsong verkozen door de DJ's.

Monodeer is het alter ego van Mark van den Heuvel (NL), die zijn voorliefde voor 8-bit, harde beats en diepe baslijnen in onnavolgbare liveshows giet. Gewapend met twee oude Nintendo Gameboys als instrumenten verkent hij op energieke wijze de grenzen van de micromusic scene. 

Ergens in het grauwgrijze gebied tussen Car Seat Headrest en The Strokes, daar 'praatzingt' Steve French op een stoeprand mee. Op zijn debuutalbum, Lightning Tiger Running, vertelt hij hierover, maar ziet hij ook dat aan de horizon alweer een sprankje hoop gloort.

Het was al eeuwen geleden (2016) toen een meisje, Laura Sjin, besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. Dat klinkt 'Gitaar-achtig, americana-achtig, maar bovenal Laura-achtig.'

Catwise is een echte lokale act. Benjamin, Felix, Ronald en Thom komen voor het grootste gedeelte uit de buurt. Catwise maakt tracks vol dynamiek. Complexe drums, melodieuze baspartijen en harde gitaarriffs komen samen en creëren een 'in your face' effect. 

Morado is een vijfkoppige, psychedelische pop band. Geïnspireerd door de jaren '60/'70 psychedelica en jaren '80 sci-fi, klinken hun nummers als een kleurrijk, buitenaards oerwoud. 

Het gebeurt je wel eens: per toeval maak je een grap, leuker dan je had verwacht. Dat gebeurde ook met de zes jongens van Peperbek. Omdat ze muziek wilden maken, kwamen ze bij elkaar. Ze staan voor vrolijkheid en emotioneel comfort.

Of het nou blues of hard rock is, eigen werk of covers, één ding staat vast; dat dak gaat eraf. De mannen van Red Numbers spelen ondertussen al een hele tijd samen. 

Alvast in de sfeer komen kan door de playlist op Spotify te beluisteren.

Uit Je Bak wordt gehouden op zondag 28 juli 2019, vanaf 12:30 uur op het terrein aan de Willem de Rijkelaan in Castricum. De entree is gratis.

Lees ook: Uit Je Bak zondag proeftuin voor TNO

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 7 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00