Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
De Woude

Expositie Barbara Jonk op eiland De Woude

  Cultuur

Tijdens het Pinksterweekeinde van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni exposeert Barbara Jonk nieuw en bestaand werk (keramiek – brons – schilderijen) in het dorpskerkje "de Kemphaan" op het eiland de Woude.

Barbara (1955) groeide op met de kunst van haar vader Nic Jonk van wie zij ook les kreeg. Al sinds haar vijftiende is Barbara bezig met haar kunst. Eerst in het stookhok naast de cv-ketel, later in haar eigen atelier. In 1972 heeft zij haar eerste tentoonstelling bij Galerie Facet in Amsterdam, en de jaren erna zouden er nog vele volgen, zowel in binnen- als buitenland.

Ook heeft zij diverse opdrachten mogen uitvoeren zoals o.a. keramische kistjes voor het weekblad Viva, een beeld voor het bedrijfsgebouw van Pecoma en een keramische fontein voor museum Hannema de Steurs. Vele verzamelaars  van over de hele wereld weten haar werk te waarderen.

Het werk van Barbara laat zich laat zich misschien het best omschrijven als prettig kleurrijk en modern romantisch. Of zoals dhr. A.P. Verschoor, toenmalig directeur van het Nederlandse Rode Kruis, het omschreef: "De kunst van Barbara ademt een heel persoonlijk gevoel uit, soms lyrisch, soms verstild, maar altijd Barbara."

Meer berichten