Afbeelding
Foto: aangeleverd

Festival van Dorp tot Kust wordt Mega-Happening

Cultuur Castricum

22 koren - 850 deelnemers - 7 podia

Dit unieke festival, georganiseerd door 'De Skulpers' vindt voor de 10e keer plaats. Traditiegetrouw opent burgemeester Mans het festival om 11.45 uur op het plein bij Fase Fier. Vanwege deze 10e keer zal de opening gepaard gaan met een daverend muzikaal spektakel en als het aan De Skulpers ligt toveren zij nog een extra verrassing uit de platte pet.

Langs de historische schelpenroute, van 't Stet tot strand ofwel van Dorp tot Kust, staan 7 podia: namelijk bij strandpaviljoen Zeezicht, Camping Bakkum op het plein èn in theater de Pan. Vervolgens bij Johanna`s Hof en bij informatiecentrum de Hoep. Nieuwe locatie is restaurant de Oude Keuken op het GGZ-terrein aan de oude Parklaan. Eindigend vlakbij het Stet op het plein bij Fase Fier in de Klompenbuurt van Bakkum.

De 22 deelnemende koren komen voornamelijk uit de regio, van Heemskerk tot Langedijk, maar ook uit Enkhuizen en Harlingen. En qua genre is er voor elk wat wils. Naast Shanti-koren zijn er popkoren, smartlappenkoren en zelfs een koor met Afrikaans repertoire. Uiteraard vindt u het programma in het programmaboekje, maar wilt u het eerder weten gaat u dan naar de website van De Skulpers. Daar vindt u alle informatie over de koren en het programma.

Aangeraden wordt om op de fiets te komen, want alle podia liggen binnen een lijn van 3 kilometer en je vermijdt parkeerproblemen. Voor mensen die geen gebruik maken van de fiets, pendelen er 2 gratis bussen die langs de verschillende muziekevenementen rijden. Tussen Fase Fier en de Oude Keuken rijdt zelfs een huifkar met tractor.

Aan het einde van de middag, om 17.30 uur, wordt het festival afgesloten op het plein bij Fase fier. En dat loopt door de samenzang altijd weer uit op een geweldige happening die voor velen tot in de late uurtjes duurt.

Zo'n festival, zoveel kwaliteit en zo dicht bij huis: zondag 26 mei, je moet erbij zijn!

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 18 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01