Afbeelding
Foto: Jorinde Reijnierse

Repair Café en try-out show in De Bakkerij

Cultuur Castricum

Repair Café
Transitie Castricum organiseert als vanouds samen met De Groene Bak een Repair Café op zaterdag 11 mei. Deze keer is ook weer een 'energiecoach' van CALorie aanwezig. Het Repair Café helpt je met allerhande reparaties van kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Ook kun je komen voor hulp bij computerproblemen of advies bij fietsreparaties. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Dit keer is er helaas geen hulp bij textielreparatie.

Dit keer is er ook weer iemand van CALorie, die je kan voorzien van energie-advies. CALorie heeft een aantal energie-coaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Wie het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer niet alleen kapotte spullen (laten) repareren maar ook terecht voor allerhande energieadviezen. Dus kom langs!

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 11 mei in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.

Unieke eerste try-out show van Rusty Cage in De Bakkerij
De lokale rootsrock band Rusty Cage speelt zaterdag 11 mei in de Bakkerij in Castricum. Het gaat hier om een eerste try-out show voor de geplande '25th Anniversary Tour 2020′ van de band, die voorheen de zalen plat speelde onder de naam 'The Tourist'. Tegenwoordig zijn deze muzikanten meer de roots kant opgegaan. Ze spelen zowel eigen werk als covers. Denk aan Ryan Adams, Tom Petty en The Gaslight Anthem.

De band gaat volgend jaar in het kader van hun 25-jarig bestaan uitgebreid toeren. Via een bevriende boeker is er zelfs al een korte tour gepland in Oost-Europa. Hierbij worden de steden Graz, Bratislava, Krakow, Budapest en Zagreb aangedaan. De organisatie voor de tour in de Benelux is momenteel in volle gang.

Na de zomer gaat de band die bestaat uit Aron Stam (zang, gitaar), Ron van Jelgerhuis (gitaar, banjo, toetsten), John Duin (bas) en Jos Hummel (drums, zang) ook weer de studio in. De planning is dat begin 2020 een gloednieuwe EP kan worden gereleased als aftrap van de tour.

Zaterdag 11 mei 2019 | De Bakkerij – Dorpsstraat 30 Castricum
Café open: 20:30 uur | Zaal open: 21:00 uur | Aanvang optreden: 21:30 uur | Entree 5 euro.