Logo uitkijkpost.nl
'Flora': de live painting die Sabrina Tacci in de lente van 2018 in het atelier van Marina & Sabrina maakte.
'Flora': de live painting die Sabrina Tacci in de lente van 2018 in het atelier van Marina & Sabrina maakte. (Foto: Aangeleverd)
Bakkum

Expositie Donna in Bakkum

  Cultuur

Tijdens het paasweekend op vrijdag, zaterdag en zondag zetten Marina & Sabrina de deur van hun prachtige atelier en expositieruimte in Bakkum opnieuw open met de expositie DONNA.

De vrouw, of la Donna, is een steeds terugkerend onderwerp van inspiratie voor zowel Sabrina als Marina en dat is duidelijk te zien in de tentoonstelling die het kunstenaarsduo ditmaal heeft ingericht. De vrouw in al haar facetten en verschijningsvormen staat centraal. De moeder is ook dochter, soms kwetsbaar, soms krachtig, liefdevol, verzorgend, teder en erotisch, levenslustig en zacht. Vruchtbaarheid en nageslacht getuigen van leven en toekomst.

Pasen
Dankbaar voor het licht voelen we de lentekriebels. Prille bladeren aan de bomen en prachtige bolgewassen en voorjaarsbloeiers in de tuin. De vogels zingen en maken elkaar het hof, kikkers ontwaken, holen worden gegraven en nestjes gebouwd. Bij Pasen denken we aan het herstel, de wedergeboorte, het nieuwe leven maar ook aan bergen eitjes en een lekker, uitgebreid paasontbijt. Onderdeel van de expositie 'DONNA' is de vertolking van Marina's inzending voor Europa ZomerExpo 2019 welke een verrassende connectie heeft met deze tijd van het jaar. Marina's foto 'all you can eat' is door de eerste selectie van ZomerExpo en vrijdag 19 april is bekend of dit werk van 25 mei tot 1 sept 2019 onderdeel zal zijn van de ZomerExpo in museum de Fundatie in Zwolle.

Live optreden
Pasen vraagt om rituelen, om vieren, om bewust ervaren. Op 1e paasdag om 15:00 uur worden alle zintuigen aangesproken tijdens het live optreden waarin Sabrina Tacci, geïnspireerd door de betoverde klanken van Eva Boon, haar vertolking van DONNA zal schilderen.

U bent welkom op 19, 20 of 21 april tussen 13 en 18 uur op de v. Oldenbarneveldweg 32, 1901 KB te Castricum.

Meer berichten