Logo uitkijkpost.nl
Winnaar jaarfoto 2018
Winnaar jaarfoto 2018 (Foto: Gerard Kaptein)
Akersloot

Foto-expositie in Strammerzoom Akersloot

  Cultuur

Met het thema 'VOORJAAR' exposeren leden van Fotoclub SWOA in Strammerzoom. Op deze expositie zijn foto's te zien van de 'nestor' en technisch brein van de Akerslootse club, Jan Louwe.

"In het winterseizoen komen we 1x per maand bij elkaar", vertelt Anke van Tiel, initiatiefnemer van de wisselende tentoonstellingen. "Op de clubdagen laten we ieder 2 foto's zien met hetzelfde thema. De thema's krijgen we eind van het seizoen en hiermee kunnen we in de zomerperiode aan de slag. We beoordelen per keer 40 foto's en hieruit kiezen we 'de foto van de maand'. We stemmen op computers, waarvoor Jan Louwe een ingenieus programma heeft gemaakt", aldus Anke.

Uitslagen en foto's worden door Corrie Tromp op www.kruispuntswoa.nl/fotogroep geplaatst. De winnaar van de jaarfoto 2018 is Gerard Kaptein. Van Gerard is een serie bloemenfoto's te zien. Gerard fotografeert met een Canon SX65HS. Hij is vooral erg enthousiast over de 'zoom' mogelijkheden en het handige 'kantelbare scherm'. De winnende foto van Gerard is nog 1 jaar te zien in het Kruispunt en heeft in het NH dagblad gestaan. In Strammerzoom zijn 2 gangen beschikbaar zodat ook andere fotografen kunnen exposeren.

De expositie is vanaf dinsdag 2 april tot eind mei in Strammerzoom te zien, is vrij toegankelijk en op ieder moment van de dag te bezoeken, ook in de weekeinden.

Meer berichten