Logo uitkijkpost.nl
Ook de trompetsectie is in volle voorbereiding op de concoursdeelname van Emergo
Ook de trompetsectie is in volle voorbereiding op de concoursdeelname van Emergo (Foto: Wim Stolwerk)
Castricum

Programma Emergo al behoorlijk in de steigers

  Cultuur

Een nieuw jaar brengt weer nieuwe, muzikale uitdagingen. Zo ook voor het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo Castricum. Op zaterdag 16 maart neemt het orkest deel aan het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen.

De voorbereiding hierop is inmiddels in volle gang. Zo is er op zondag 10 februari een repetitiedag gepland. Hier wordt, behalve met het hele orkest, ook gerepeteerd in afzonderlijke secties. Om de muziekwerken ook te laten horen aan de lokale fans, wordt de dag afgesloten met een openbare doorloop van het gehele programma. Dit start om 15.30 uur, in de aula van het Clusius College aan de Oranjelaan 2A in Castricum.

Hierbij is het publiek welkom om de werken te komen beluisteren. In de komende vijf weken moet de grondverf hier en daar natuurlijk nog afgelakt worden, maar de werken staan al behoorlijk in de steigers. Het programma varieert van een speelse prelude tot het indrukwekkende 'A Brussels Requiem' van de componist Bert Appermont. Hierin staan de aanslagen in onder andere Brussel, Parijs en Nice centraal. De emoties van angst, onbegrip en woede zijn duidelijk te horen. Het Franse kinderleid 'Au claire de la lune' vormt de rode draad, waardoor er ook ruimte is voor hoop en geloof in een andere wereld.

Naast het prachtige 'I shall love but thee' liet Emergo de jonge, talentvolle componist Tjeerd Nijhof ook een werk schrijven, speciaal voor deze concoursdeelname. Op die manier wordt in ensemblevorm maar weer eens getoond hoe gevarieerd de kwaliteiten van Emergo zijn.

Meer berichten