Logo uitkijkpost.nl
Def Americans komen naar café De Vriendschap.
Def Americans komen naar café De Vriendschap. (Foto:Aangeleverd)
Akersloot

Def Americans, Cold Turkey en The Boogie Dogs Popweekend in café De Vriendschap

  Cultuur

Akersloot zal zaterdag 16 februari weer een hoogtepunt beleven in de muzieksfeer met een optreden van de Def Americans in de zaal van café De Vriendschap. Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

De songs die 'The Man In Black' zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash Tribute. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks. Het definitieve 'seal of approval' werd afgegeven in 2013 toen de band werd benaderd om Johnny's jongere broer Tommy Cash te begeleiden tijdens zijn concerten in Nederland. Het moment dat de grote liefde in Johnny's leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show, wanneer Kim 'Carter' Wolterink zich bij het gezelschap voegt, gaat het broeien voor en op het podium en samen met de zaal wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.

Naast het optreden van Def Americans komt er nog een topper op het podium van De Vriendschap, namelijk de Noord-Hollandse topformatie Cold Turkey, winnaar van de Grote Popprijs van Nederland en zeer succesvol de laatste jaren.

De zaal van De Vriendschap, Kerklaan 18, in Akersloot opent zaterdag 16 februari zijn deuren om 20.00 uur. Aanvang muziek 21.00 uur. Entree 12,50 euro. Kaarten zijn online te reserveren via ikbenaanwezig.nl of telefonisch 0251-312866 er is ook een mogelijkheid via WhatsApp: 06-51387333.

Op zondag 17 februari treedt de roemruchte rock 'n roll formatie The Boogie Dogs op, op dit moment een grote trekpleister op het gebied van echte rock 'n roll. Nummers van o.a. Jerry Lee Lewis, Ricky Nelson, Carl Perkins, Buddy Holly, Chuck Berry, Elvis Presley en nog vele andere komen ruimschoots aan bod. Dit optreden begint om 15.00 uur. Er is een hele grote dansvloer. De entree is 5 euro.

Meer berichten