Herman Pleij.
Herman Pleij. Foto: aangeleverd

Emeritus-hoogleraar Herman Pleij komt naar Limmen

Cultuur Limmen

Limmen Cultuur heeft emeritus hoogleraar Herman Pleij uitgenodigd om te komen vertellen over de Nederlandse identiteit en mentaliteit en vooral over de noodzaak van de regionale identiteiten. Pleij houdt de lezing op vrijdag 15 februari om 20.00 uur in Cultureel Centrum Vredeburg.

Sinds 2010 is Herman Pleij bezig met het denken en schrijven daarover. In 2014 heeft hij zijn boek 'Moet kunnen - Op zoek naar een Nederlandse identiteit' uitgegeven. In dit boek vertelt hij op smakelijke, voortvarende en humoristische wijze over zijn verkenningstocht naar wat de Nederlanders kenmerkt en dat vanuit cultuurhistorisch perspectief. Speciaal voor ons in Limmen vertelt hij wat vooral de Noord-Hollanders het meest typeert: het gevoel van gewoon willen zijn, zonder kapsones, de tolerantie en het gevecht tegen het water. Maar ook de directheid van ons gedrag, de bereidheid tot het sluiten van compromissen, het gemeenschapsgevoel en onze neiging tot zeuren. Allemaal onderwerpen die wij als 'typisch Noord-Hollands' beschouwen.

Emeritus hoogleraar Herman Pleij wordt beschouwd als een van de beste sprekers van ons land en is ook vaak te gast bij De Wereld Draait Door. Hij kan een breed publiek enthousiast maken voor cultuurhistorische onderwerpen en inzicht geven in de historische achtergrond van de huidige maatschappij. Kom dit alles beluisteren op vrijdag 15 februari in Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 te Limmen. Voor verdere informatie, kaartreserveringen, prijzen en overige voorstellingen kunt u kijken op de website www.limmencultuur.nl.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 7 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01