Logo uitkijkpost.nl
Herman Pleij.
Herman Pleij. (Foto: aangeleverd)
Limmen

Emeritus-hoogleraar Herman Pleij komt naar Limmen

  Cultuur

Limmen Cultuur heeft emeritus hoogleraar Herman Pleij uitgenodigd om te komen vertellen over de Nederlandse identiteit en mentaliteit en vooral over de noodzaak van de regionale identiteiten. Pleij houdt de lezing op vrijdag 15 februari om 20.00 uur in Cultureel Centrum Vredeburg.

Sinds 2010 is Herman Pleij bezig met het denken en schrijven daarover. In 2014 heeft hij zijn boek 'Moet kunnen - Op zoek naar een Nederlandse identiteit' uitgegeven. In dit boek vertelt hij op smakelijke, voortvarende en humoristische wijze over zijn verkenningstocht naar wat de Nederlanders kenmerkt en dat vanuit cultuurhistorisch perspectief. Speciaal voor ons in Limmen vertelt hij wat vooral de Noord-Hollanders het meest typeert: het gevoel van gewoon willen zijn, zonder kapsones, de tolerantie en het gevecht tegen het water. Maar ook de directheid van ons gedrag, de bereidheid tot het sluiten van compromissen, het gemeenschapsgevoel en onze neiging tot zeuren. Allemaal onderwerpen die wij als 'typisch Noord-Hollands' beschouwen.

Emeritus hoogleraar Herman Pleij wordt beschouwd als een van de beste sprekers van ons land en is ook vaak te gast bij De Wereld Draait Door. Hij kan een breed publiek enthousiast maken voor cultuurhistorische onderwerpen en inzicht geven in de historische achtergrond van de huidige maatschappij. Kom dit alles beluisteren op vrijdag 15 februari in Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 te Limmen. Voor verdere informatie, kaartreserveringen, prijzen en overige voorstellingen kunt u kijken op de website www.limmencultuur.nl.

Meer berichten