Logo uitkijkpost.nl
 Fanfareorkest Emergo Castricum onder leiding van Erik van de Kolk
Fanfareorkest Emergo Castricum onder leiding van Erik van de Kolk (Foto: Nico Lute)
Castricum

Kerstconcert Emergo met Westfries Mannenkoor

  Cultuur

Op zondagmiddag 23 december geeft fanfareorkest Emergo Castricum onder leiding van dirigent Erik van de Kolk samen met het Westfries Mannenkoor onder leiding van Frank de Ruyter een kerstconcert in de Pancratiuskerk in Castricum. Tijdens dit concert zal bekende en onbekende, klassieke en hedendaagse kerstmuziek op het programma staan.

Bij dit concert zal het koraal Lux Aurumque (Gouden licht) van Eric Whitacre in een arrangement van Henk Ummels centraal staan. Dit werk is gebaseerd op een kort Engels gedicht van Edward Esch. Whitacre liet het gedicht vertalen naar het Latijn, zodat hij de nuances van dit mooie gedicht beter naar voren kon brengen. De klanken en harmonieën in dit werk zorgen ervoor dat een kleine flikkering kan uitgroeien tot de gouden vlam van kerst.

Emergo is altijd erg trots op de jonge talenten in het orkest. Dit keer zal het orkest Jamie Zaal begeleiden als zij Ave Maria in van Beyonce zingt. Jamie heeft met eerdere solo's laten horen dat zij niet alleen een fantastische stem heeft, maar ook het publiek kan raken met haar solo's. Beyonce's Ave Maria bevat delen van het Ave Maria van Schubert maar is zeker geen cover. Met teksten als 'There's only us when the lights go down' past dit lied goed bij de sfeer van kerst.

Het Westfries Mannenkoor is een bekende naam in de muzikale wereld en Emergo is erg blij dat zij dit jaar naar Castricum willen komen. Naast hun eigen repertoire zullen het koor en Emergo ook samen te horen zijn.

Het concert begint om 16.00 uur en vindt plaats in de Pancratriuskerk in Castricum. Kaarten kosten €12,50, inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers en zijn verkrijgbaar via emergo.org/tickets of te koop bij slaapwoonwinkel Huitenga aan de Dorpsstraat 69-73 te Castricum

Meer berichten