Logo uitkijkpost.nl
Eva Boon in het atelier van Marina & Sabrina.
Eva Boon in het atelier van Marina & Sabrina. (Foto: Marina Pronk)
Bakkum

Componeren met Kunst

  Cultuur

Sforzando, Grazioso, Largo en Dolce zijn aanduidingen die u misschien kent uit de muziek maar ditmaal van toepassing zijn op de bijzondere expositie die Marina Pronk & Sabrina Tacci hebben ingericht. Het kunstenaarsduo dat atelier houdt in en rond de voormalige dokterswoning aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum, heeft hulp gehad van klankfenomeen Eva Boon.

Aanstaande tentoonstelling is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Tacci: "Eva Boon is altijd erg betrokken bij kunst in het algemeen en bij ons werk in het bijzonder. We hebben vaak samengewerkt, wij met beeldende kunst en Eva met haar klankkunst. Ditmaal hebben we haar de touwtjes in handen gegeven en gevraagd welk werk zij graag geëxposeerd wil zien. Het was prachtig om te horen hoe zij deze bijzondere expositie componeerde."

Eva is bekend van haar vrije improvisaties met stem, tanpura, blokfluit, klankschalen en drum en had geen enkele moeite met het verzoek van Marina & Sabrina. Ze hoorde klanken en zag direct wat, waar en in welke combinatie getoond moet worden. Op zondag 9 december zal Eva Boon de klanken die zij verbindt aan het werk ten gehore brengen.

Marina en Sabrina zijn 7, 8 en 9 december en alle vrijdagen van 13 tot 18 uur open en heten u van harte welkom!

Meer berichten