Logo uitkijkpost.nl
Foto: Anne van Doorn op Facebook
Castricum

Castricum toneel van winters misdaadmysterie

  Cultuur

De donkere kerstdagen kunnen niet zonder een goed boek, vindt Anne van Doorn. Hij is de schrijver van de detectiveroman 'De ouders keerden niet terug' dat speciaal voor deze feestdagen voor 5 euro te koop is. Het verhaal gaat over een oude, onopgeloste moordzaak die zich afspeelde in het Noordhollands Duinreservaat. Door de winterse sfeer past 'De ouders keerden niet terug' goed bij het jaargetijde. Verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel en online.

In 'De ouders keerden niet terug' gebruikt Anne van Doorn verschillende bestaande locaties in Noord-Holland, zoals begraafplaats Eikenhof in Heemskerk, gasterij Kruisberg, het politiebureau in Castricum, de duinen bij Castricum aan Zee en een uitgebrande flat in Alkmaar. Deze decors worden gebruikt in een internationaal misdaadmysterie met verwikkelingen rondom Irak (Saddam Hoessein), Albanië en Kosovo. De onopgeloste zaak staat bekend als de Heemskerker Duinmoord.

Anne van Doorn debuteerde met dit boek in 2017. Sindsdien publiceerde hij nog een detectiveroman en een groot aantal kortere verhalen die zich op verschillende plekken in Nederland afspelen. Alle verhalen maken deel uit van een serie over Lowina de Jong en Robbie Corbijn van een particulier recherchebureau. Inspiratiebronnen van de auteur zijn Agatha Christie en Arthur Conan Doyle.

Kijk voor meer informatie op: www.annevandoorn.be
Foto: Anne van Doorn op Facebook

Meer berichten