Logo uitkijkpost.nl
Foto: Henk Hommes
Regio

Sinterklaasintochten gemeente Castricum

  Cultuur

Op zaterdag 17 en zondag 18 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in de gemeente Castricum. De programma's per plaats zien er als volgt uit:

Castricum
Op zaterdag 17 november komen de zwarte Pieten om 13.15 aan en kun je ze zien in en rond winkelcentrum Geesterduin. Om 13.30 is de aankomst van de Sint. Na een dansje en een liedje vertrekt hij rond 14.00 uur met zijn Pieten voor een tocht door het dorp. Vanaf 15.00 uur is de Sint eregast tijdens de twee voorstellingen van het grote Sinterklaasfeest in de Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat.
De optocht volgt de volgende route door het dorp:
- Van Winkelcentrum Geesterduin over de Soomerwegh langs het gemeentehuis naar de C.F. Smeetslaan, rechtsaf naar de prinses Beatrixstraat.
- Aan het einde linksaf door de Torenstraat, daarna via de Pernéstraat en de Geelvinckstraat naar de Burgemeester Mooijstraat.
- Van hieruit gaat de optocht linksaf richting Dorpsstraat, waarlangs de tocht naar de Pancratiuskerk gaat.

Akersloot
Op zondag 18 november komt Sinterklaas wederom met zijn gevolg naar Akersloot. Om 12.00 uur exact vaart Sint de haven van de ARZV binnen. Daar kan het publiek vanaf ongeveer 11.40 uur genieten van Dweilorkest Iaadoeje. Na aankomst van de Sint, volgt een korte rijtoer door Akersloot. Aansluitend worden Sint en zijn Pieten verwacht in de RK Kerk st Jacobus Major, alwaar de speciaal voor de gelegenheid samengestelde Akersloter Sint-Nicolaasband de boel al aardig in gang heeft gebracht. Ook kinderkoor de Meerzangertjes staan weer voor hem klaar. De Sint zal worden verwelkomd door Burgemeester Toon Mans en Pastor Henk Hudepohl. Voor de kinderen wordt ook weer een tekeningwedstrijd georganiseerd, lever je tekening in, voorzien van je naam, leeftijd en adres bij één van de Pieten.

Limmen
Op 18 november 2018 zal Sinterklaas Limmen vereren met een bezoek. Sinterklaas en zijn Pieten komen rond 13.45 uur aan met de boot over het Stet en zal daar door Burgemeester Mans welkom geheten worden. Na het spektakel op het Stet, zou Sinterklaas het leuk vinden als iedereen meeloopt in de optocht richting de Enterij. Natuurlijk zal de Sint zijn danspieten weer meenemen, die het publiek zullen vermaken met gezellige dans en zang. Zowel bij het Stet, tijdens de optocht als in de Enterij.
De optocht door Limmen verloopt dit jaar vanaf het Stet, rechtsaf de Dusseldorperweg in en daarna bij de kerk linksaf de kerkweg op. Bij de vuurbaak gaan we linksaf om langs het park en een klein stukje over de Enterij weer rechtsaf de middenweg op te gaan. Na aankomst van Sinterklaas bij de Enterij, zullen de deuren open gaan en kan iedereen naar binnen voor het slot van het feest met de Pepernotenband. Rond 16.15 uur is het afgelopen.

Bronnen: Sinterklaas in Castricum, Facebookpagina Akersloot Nieuws; Sinterklaas Limmen

Meer berichten