Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Luisteren naar klassieke muziek

  Cultuur

In een serie van vijf ochtenden neemt Gert Floor je mee in de wereld van de klassieke muziek. De eerste ochtend is op woensdag 31 oktober bij Toonbeeld in Castricum. Gert Floor is voormalig muziekbibliothecaris van de bibliotheek in Heiloo. Zijn passie voor muziek is onverminderd groot en hij kan er zeer boeiend over vertellen. Gert is ook een enthousiast violist. Kom je ook kijken en luisteren?

Aan de hand van vijf 'gehoorbepalende' stukken uit verschillende perioden beluisteren en bespreken ze ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis. Iedere woensdagochtend van 31 oktober tot en met 28 november verzorgt Gert Floor presentaties over één compositie.

Composities
Op 31 oktober worden de 6 Brandenburgse concerten van J.S Bach besproken uit de Barok periode. Op 7 november Symfonie nr. 97 van Joseph Haydn  uit de Klassieke periode. Op 14 november is Symfonie nr. 3 "Eroica" van Ludwig van Beethoven  uit de vroege Romantiek aan de beurt. Op 21 november bespreekt Gert Symphonie fantastique van Hector Berlioz uit de hoog-Romantiek periode. En tot slot op 28 november Petroesjka van Igor Stravinski  uit de vroege 20e eeuw.

Losse kaarten of passe-partout
Het is mogelijk om voor deze ochtenden losse kaarten te kopen, maar je kunt ook een passe-partout kopen voor alle 5 de ochtenden. Een passe-partout van de hele serie kost € 37,50. Losse kaarten zijn € 7,50 per ochtend.

Aanmelden
De presentaties vinden plaats bij Toonbeeld Castricum (Geesterduinweg 7) in de Carel Barbierszaal. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij Toonbeeld bij de administratie ter plaatse.

Meer berichten