Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Castricum

Foto's van Frieda Verbree in gemeentehuis van Castricum

  Cultuur

Van 27 september tot en met 23 november 2018 exposeert Frieda Verbree haar foto's in de tentoonstellingsruimte van gemeentehuis Castricum. De tentoonstelling wordt donderdag 27 september om 19.30 uur geopend door Mark Min en Lucas Min – gitaar.

Frieda Verbree is opgeleid als autonoom fotograaf aan de Fotoacademie van Amsterdam. Zij kiest haar eigen projecten. In elke serie foto's werkt zij een bepaald idee uit. Haar werk kenmerkt zich door een melancholische ondertoon; het besef dat alles voorbij gaat.

Twee fotoseries

Zij exposeert in het gemeentehuis van Castricum twee fotoseries met als thema: de schoonheid van de ouderdom. Tijdens een reis door Zweden fotografeerde zij de eerste serie: auto's uit de jaren 60 op een autokerkhof. Door zon, wind en regen zijn mooie, verweerde kleuren ontstaan op de oude auto's. De 2de serie laat de handen van oude mensen zien. Ze hebben een leven achter zich en de handen dragen daarvan de sporen.

Frieda Verbree woont en werkt in Castricum. Zij exposeerde in de eerste week van juni tijdens de kunstfietsroute bij Galerie & grafisch atelier Sopit.  

Belangstellenden zijn van harte welkom! 

Bron: www.castricum.nl

Meer berichten