Logo uitkijkpost.nl
In het gemaal worden beelden van Wilma Hoebee en Carin Blokker tentoongesteld.
In het gemaal worden beelden van Wilma Hoebee en Carin Blokker tentoongesteld. (Foto: aangeleverd)
Akersloot

Seizoensluiting Gemaal 1879 Akersloot

  Cultuur

De zomer is ten einde, reden dat het Gemaal 1879 stopt met z'n zondagexposities. Zondag 30 september is de laatste kans om deze te bezoeken. Wilma Hoebee en Carin Blokker exposeren er beelden en Stella Burggraaf schilderijen. Het gaat er zowel bij de beelden als de schilderijen om de natuur in beeld te brengen. De beelden laten een veelheid aan dieren zien, de schilderijen hebben het landschap als uitgangspunt. Het totaal is een lust voor het oog.

Het gemaal, een provinciaal monument, is gelegen aan het Noord-Hollandpad, een wandelpad vanaf de kop van Noord-Holland naar Het Gooi. Het gemaal zal van tijd tot tijd in werking worden gesteld. Na de sluiting van aanstaande zondag blijft het gemaal te bezichtigen voor groepen, zie daarvoor de website www.gemaal1879.nl.

Op de bovenverdieping van het gemaal hangt een foto-expositie, die de geschiedenis van het Oer-IJ tot onderwerp heeft. De Stichting Oer-IJ organiseert regelmatig fietstochten, o.a. vanuit Akersloot. Deze beginnen dan veelal in het gemaal. Hiervoor kunt u hun website raadplegen: www.oerij.eu.

Pak uw kans om van dit alles kennis te nemen en kom naar het gemaal. Openingstijden: 13.30 tot 16.30 uur. U vindt het gemaal aan Fielkerweg 4, Klein Dorregeest, Akersloot.

Meer berichten