Afbeelding
Foto: Bas Schneider

Het muizenhuis: vrolijke muzikale kindervoorstelling

Cultuur

Zondagmiddag 23 september start het nieuwe kindervoorstellingen-theaterseizoen van theater Koningsduyn (in Geesterhage) met de voorstelling Het Muizenhuis (geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder). De voorstelling is gebaseerd op de boeken 'Het muizenhuis' en 'Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater' bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman.

In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam & Julia en hun bijzondere leefomgeving.

Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPERnieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPERverlegen en REUZEbraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

Het belangrijkste personage in de solovoorstelling is de Voddenboer (Mariska Simon). Die haalt het vuilnis overhoop dat op straat staat. Wat daarin voor haar van waarde is, sleept ze mee naar huis. Daarover krijgt ze op haar kop van de buren: al die rommel trekt maar muizen aan. En inderdaad: in haar kast blijken muizen te wonen. Dat vindt de Voddenboer alleen maar gezellig en ze wordt vrienden met de muizen.

De kinderen in de zaal gaan mee in haar verhaal. En de muziek in deze voorstelling is onverwacht volwassen: jazzy, stemmig. Die past goed bij sprookjesachtige verhaal...

De voorstelling op zondag 23 september begint om 14.00 uur en is voor kinderen vanaf 3 jaar. Kaarten, 12,50 euro inclusief een consumptie, zijn te koop via: www.geesterhage.nl.

Afbeelding
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 21 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01