Logo uitkijkpost.nl
Bakkum

Een prachtig monument vol kunst

  Cultuur
compositie met werk van Sabrina Tacci (legami) en Marina Pronk (embrace)
compositie met werk van Sabrina Tacci (legami) en Marina Pronk (embrace) (Foto: aangeleverd)

Het monumentale pand aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum is op zaterdag 8 en zondag 9 september  tijdens de Open Monumentendagen van 10.00 tot 18.00 uur open voor publiek.

Fotograaf en beeldhouwer Marina Pronk woont en werkt al 16 jaar op deze prachtige locatie. Bijna een jaar geleden is zij een unieke samenwerking aangegaan met de bekende Italiaanse schilderes Sabrina Tacci en exposeren zij samen op de benedenverdieping van de voormalige dokterswoning.

Omarmen

'Omarmen' is het thema van de expositie die Marina & Sabrina voor het Open Monumenten weekend hebben ingericht. Marina: "Wij omarmen de kunst, de diversiteit, de muziek, de passie en het leven en tonen dat in ons werk. In toenemende mate voelen we ons gezien, ons werk gewaardeerd en ons als kunstenaars omarmd. Dat willen we vieren tijdens de Open Monumentendagen!"

Live Performance

Op zondag 9 september speelt OUMUAMUA live met Jack op saxofoon en Johnny op gitaar. Ontstaand vanuit het niets, drijvend op interactie, ieder geluid, ieder gevoel voor de eerste keer, zo klinkt hun organisch geïmproviseerde ambient jazz. Om 15.00 uur komt de omarming tot leven tijdens de passionele live performance waarbij Sabrina Tacci live schildert in een visuele projectie van Marina Pronk met de klank-impressies van OUMUAMUA.

Meer berichten