Afbeelding
Foto: aangeleverd

IJsland: over gletsjers en vulkanen

Cultuur Castricum

Ruud Schaafsma neemt u mee op reis naar het spectaculaire natuurschoon van IJsland. IJsland is een uniek eiland binnen Europa, waar je direct in aanraking komt met het ontstaan van de aarde. Een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen. Op donderdag 21 juni vertelt Ruud er uitbundig over in de bibliotheek in Castricum.

Betoverende schoonheid

IJsland heeft een betoverende schoonheid door zijn heldere vergezichten, vulkanische verschijnselen, enorme gletsjers, de hoge vogelrotsen en meren met broedende vogels, de midzomernacht en het noorderlicht. IJsland is een land van uitersten. Overal sporen van een - vaak recent - glaciaalverleden en letterlijke kijkjes in het binnenste van de aarde. Geen bomen, maar wel een explosie van pioniersplanten, korstmossen en blauwwieren in hete bronbeekjes. Enorme hoeveelheden broedvogels, waaronder de fraai gekleurde papegaaiduiker op de honderden meters hoge vogelkliffen langs de kust. De gekleurde bergen, het geweld van gletsjerrivieren met grote watervallen, de verlatenheid van het binnenland. Dit alles in het mooie arctische licht.

Kortom, deze ongeveer anderhalf uur durende 'reis' door IJsland geeft een prachtig beeld van dit land van onweerstaanbare schoonheid. Ruud Schaafsma is auteur van de boeken 'Struinen op IJsland' en 'Verder struinen op IJsland'. Deze boeken zijn deze avond te koop en kunnen op verzoek gesigneerd worden door Ruud. Meer informatie kunt u vinden op www.ruud-schaafsma.nl.

Aanmelden

U bent van harte welkom op donderdag 21 juni vanaf 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is € 6,- inclusief een kopje koffie of thee. Leden van de bibliotheek krijgen € 1,- korting op de toegangsprijs. Aanmelden kan via de website (via de agenda) of bij de klantenservice in één van de vestigingen (u betaalt met pin).

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 5 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken gisteren
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00