Logo uitkijkpost.nl
Piratenkoor De Landlubbers
Piratenkoor De Landlubbers (Foto: aangeleverd)
Akersloot

Groots smartlappen- en shantyfestival Akersloot

  Cultuur

Akersloot zal op zondag 10 juni weer bruisen van plezier, met een lach en een traan, onder de klanken van smartelijke liederen die door diverse koren ten gehore gebracht worden.

Op het Wilhelminaplein in Akersloot kunt u vanaf de grote terrassen weer luisteren en meedeinen op hartverscheurende liederen. Dit jaar zullen er maar liefst zes koren op het podium staan. De optredens zullen daarom al om 12.45 uur van start gaan en zijn zoals elk jaar vrij toegankelijk. Komt u op tijd om een mooi plekje te bemachtigen.

Akersloot pakt dit jaar groot uit met verschillende prachtig uitgedoste koren, die werkliederen zingen uit de oude zeilvaart. De kleurrijke koren zullen dit jaar op het buitenpodium het publiek vermaken met schrijnend gezang, de meest droevige gebeurtenissen, grootste tranentrekkers, de zoetste smartlappen en de meest aanstekelijke meezingers!

Het festival kenmerkt zich door de gezellige sfeer, het meezingen en de vrolijkheid. Van jong tot oud, het smartlappen– en shantyfestival Akersloot is voor iedereen!

De spits wordt afgebeten door het 'De Zingende Zwanen', gevolgd door 'De Vrolijke Noot' uit Alkmaar met wel 60 zangers op het podium. Daarna volgt het Egmonds Shantykoor 'De Zaalneelden' en het beroemde Kapiteinskoor uit Zaandam, bekend van hun prachtige witte uniformen en de deelname aan Sail Amsterdam. Ook de 'Brulboeien' zullen het podium betreden, waarna het piratenkoor De Landlubbers de dag zal afsluiten.

U bent allemaal uitgenodigd om zondag 10 juni naar Akersloot te komen. Aanvang 12.15 uur op het Wilhelminaplein in Akersloot. Het eerste koor begint om 12.45 uur. Gratis entree.

Meer berichten