Logo uitkijkpost.nl
werk van Trijnie de Boer
werk van Trijnie de Boer (Foto: aangeleverd)
Bakkum

Beweging in beeld

  Cultuur

De abstractgroep van de vereniging Perspectief exposeert van 7 mei tot en met 2 juli in grandcafé/restaurant de Oude Keuken op het landgoed Koningsduin in Bakkum. 24 schilders met 24 verschillende stijlen maar met één thema. Dat thema is voor deze expositie: beweging.

Hoe verschillend je dit kunt opvatten, is bij binnenkomst al meteen duidelijk. Natuur, ruimte, muziek, een innerlijk verhaal, wordt met lijn, vorm en kleur op een heel persoonlijke manier verbeeld. Er zijn kleurrijke schilderijen met in elkaar grijpende vormen en lijnen, verstilde werken met natuur in beweging, schaduwbeelden, een komeetachtig object. Het is voor de kijker een leuke uitdaging om bij ieder werk te ontdekken op welke manier er 'beweging' wordt weergegeven.

De abstractgroep is al zeker 20 jaar in wisselende samenstelling actief. De laatste jaren onder inspirerende leiding van de Noord-Hollandse kunstenaar Eric Beets. De leden exposeerden eerder als groep met verschillende thema's bij Tata Steel Hoogovens, en in het kader van de Noord-Holland Biënnale in de grote kerk van Schermer. Ook heeft de groep een paar jaar geleden werk laten zien in het nieuwe Gemeentehuis van Koggenland.

Tijdens de Kunstfietsroute op 2 en 3 juni a.s. is de expositie als stop nr. 1 te bekijken. Op zondagmiddag 3 juni is het extra gezellig in de Oude Keuken: om 13.00 uur treedt het duo Oleg & Harald op met gypsy-Balkan en om 15.00 uur is Mister Magic te beluisteren, een swingende band uit Alkmaar.

Meer berichten