Marco de Wit
Marco de Wit Foto: aangeleverd

Expositie met thema 'Lente'

Cultuur Castricum

Geïnspireerd op Flora, de Romeinse godin van de bloemen, organiseren Marina Pronk & Sabrina Tacci dit weekend een expositie met het thema 'Lente '. Sinds november 2017 werken Sabrina & Marina samen in hun ateliers op de prachtige locatie aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum. Omgeven door de rijkdom van bloeiende bolgewassen, willen zij komend weekend de vreugde van de lente samen met u vieren.

Inspiratie

Waar Pronk haar dag bij voorkeur begint met fotograferen in haar stinzentuin was Tacci al als kind gefascineerd door de mythe van godin Flora. "De nimf Cloris wordt verkracht door de windgod Zephyrus maar hij krijgt zo'n spijt, dat hij haar verandert in de Godin Flora. Tijdens deze gedaantewisseling stromen er bloemen uit haar mond en zo begint de lente."

Live performance

Op zondag 22 april speelt Marco de Wit de sterren van de hemel met zijn Spaanse akoestische gitaarmuziek. Marco noemt zichzelf hobbymatig gepassioneerd door Spaanse muziekklanken. "Muziek fascineert mij. Als ik blij ben wordt ik nog blijer, als ik verdrietig ben vind ik troost." Marco heeft in de avonduren les gehad van gitaar virtuoos John Fillmore in Amsterdam en gelooft in de ontmoeting van de schone kunsten.

Op zondag 22 april om 15.00 uur komt samenwerking van verschillende artistieke disciplines helemaal tot leven tijdens de live performance waarbij Sabrina Tacci, in een projectie van Marina's lente-opnames en met de passionele gitaarklanken van Marco de Wit een kleurrijke live painting zal opvoeren.

Elke vrijdag en aanstaande zaterdag en zondag 21 en 22 april van 13.00 uur tot 18.00 uur bent u van harte welkom bij Marina & Sabrina.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 20 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00