Afbeelding
Foto: Angeleverd

Schrijfwedstrijd, Schrijfproeverij en Kikker bij LAAN

Cultuur Castricum

Zondagmiddag 18 maart om 14:00 uur is er de prijsuitreiking van de Schrijfwedstrijd met het thema Natuur. Vanaf dinsdagochtend is er op elke 3e dinsdag van de maand om 10:00 uur een schrijfworkshop, gegeven door Roos Ament in Laan's Boekproeverij. En woensdag 21 maart komt Kikker! Van 14:00 tot 15:00 uur en zelfs de groepsfoto krijgen de kinderen gratis.

Schrijfwedstrijd

Op de laatste dag van de Boekenweek zal de jury uit 25 inzendingen de winnaar bekendmaken die met 500 woorden heeft verwoord over wat hem of haar bezighoudt.

Geestelijk vader van het collectief en samensteller van de bundel is neerlandicus Bert Roodhof. Met onder andere Bea Jansen en Margot de Zeeuw vormde hij vanaf 2016 een groepje van bevlogen Castricummers met een gedeelde passie voor schrijven. Naast hen, zal de jury onder leiding van cultuurwethouder Marcel Steeman aanwezig zijn. Hij reikt de prijs uit. Een mooie pen, beschikbaar gesteld door Kantoorboekhandel Laan. Voorafgaand is er het gesprek met de top 5 inzenders. Zij lezen (een deel van) hun verhaal voor en vertellen iets over zichzelf. Na het rondje is er een pauze en daarna volgt de prijsuitreiking. De toegang is gratis en natuurlijk is de Boekproeverij open waar u Biologische Bocca koffie en taartjes uit de streek kunt bestellen.

Schrijfproeverij

Dinsdagmorgen 20 maart organiseert Laan de eerste Schrijfproeverjij: 'intuïtief schrijven' van 10:00 tot 12:00 uur, onder begeleiding van de schrijfster Roos Ament. Daarna is het elke 3e dinsdag van de maand, te weten 17 april, 15 mei, 19 juni, 18 september, 16 oktober, 20 november en op 8 december.

Elke keer staat de schrijfcursus op zichzelf, waardoor het laagdrempelig is. De kosten zijn 7,50 euro inclusief een consumptie. Zelf citeert Roos Rutger Kopland: 'Schrijven is uitvinden wat er in je leeft'. De schrijfproeverij is er voor iedereen die van schrijven houdt of juist denkt dat hij het niet kan. Iedereen is welkom en schrijfervaring is niet nodig. De sfeer is ongedwongen. Graag zelf pen en papier meebrengen.

Kikker

Van 21 t/m 30 maart 2018 is er de Kikkertiendaagse. Dit jaar kleurt heel Nederland groen met het thema: Kikker viert de lente! Woensdag 21 maart viert Kikker de lente bij boekhandel Laan. Vieren jullie met ons mee?

Kom langs en ontmoet Kikker, luister naar een van de prachtige Kikker-avonturen, dans met Kikker en maak een onvergetelijke foto! Het is van 14:00 – 15:00 uur en zelfs de groepsfoto is gratis.

De begeleider van Kikker heeft dan nog een leuk idee, wie durft er samen met Kikker een muis na te doen, wie weet hoe een paard praat etc. Kijk voor meer informatie op: http://dewereldvankikker.nl/kikkertiendaagse/

Bron en foto's: Kantoorboekhandel LAAN

Roos Ament
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 7 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25