Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Castricum

Boekenweek in bibliotheek Castricum

  Cultuur

Het thema 'natuur' staat centraal tijdens de Boekenweek van dit jaar. Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum organiseert verschillende activiteiten die aansluiten bij dit thema. Want niet alleen het dagelijks leven, maar juist ook de literatuur kent een grote rijkdom aan fictie over mens en natuur. Daarnaast is het ook voor de liefhebbers van non-fictie heerlijk grasduinen in de bibliotheek. De Boekenweek vindt plaats van 10 tot en met 18 maart.

Romantiek in het Noorden
In de late 18de en de 19de eeuw ontstond er een voorliefde voor groots en meeslepende voorstellingen van het noordelijke landschap, voor heroïsche weergaven van historische momenten en een hang naar het verleden, samengevat: De Romantiek. Schilders als William Turner, John Constable in Engeland en Caspar David Friedrich in Duitsland ontdekken hun eigen omgeving als inspiratie en plaatsen dit boven het ideale Italië. Er ontstaan prachtige schilderijen van ongerepte bossen, hoge bergpieken, grootse watervallen en verlaten kasteel- en kloosterruïnes. Daarnaast vormen de folklore, sagen en legenden een inspiratie voor kunstenaars uit het noorden van Europa. Het Groninger Museum presenteert De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner, het eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Tot en met 6 mei 2018 is deze tentoonstelling in Groningen te zien. In het teken van de Boekenweek geeft Martijn Pieters een lezing.

De lezing vindt plaats op donderdag 15 maart van 20:00 tot 22:00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum. De toegang bedraagt zes euro voor niet-leden en vijf euro voor leden.

Tijdens de Boekenweek betalen nieuwe leden geen inschrijfkosten. Daarnaast ontvangen zij een kaart van growingpaper. Hiermee kunnen nieuwe leden hun eigen plantjes kweken. Een abonnement kost € 4,50 per maand.

Reserveren kan via de activiteitenagenda op de website van Bibliotheek Kennemerwaard (www.bibliotheekkennemerwaard.nl) of bij de Klantenservice in de bibliotheek, tenzij anders vermeld. In de bibliotheek is alleen betaling per pin mogelijk.

Bron: Bibliotheek Kennemerwaard

Meer berichten