Afbeelding
Foto: Erika Dekker-de Groot

Boekenweek in bibliotheek Castricum

Cultuur Castricum

Het thema 'natuur' staat centraal tijdens de Boekenweek van dit jaar. Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum organiseert verschillende activiteiten die aansluiten bij dit thema. Want niet alleen het dagelijks leven, maar juist ook de literatuur kent een grote rijkdom aan fictie over mens en natuur. Daarnaast is het ook voor de liefhebbers van non-fictie heerlijk grasduinen in de bibliotheek. De Boekenweek vindt plaats van 10 tot en met 18 maart.

Romantiek in het Noorden
In de late 18de en de 19de eeuw ontstond er een voorliefde voor groots en meeslepende voorstellingen van het noordelijke landschap, voor heroïsche weergaven van historische momenten en een hang naar het verleden, samengevat: De Romantiek. Schilders als William Turner, John Constable in Engeland en Caspar David Friedrich in Duitsland ontdekken hun eigen omgeving als inspiratie en plaatsen dit boven het ideale Italië. Er ontstaan prachtige schilderijen van ongerepte bossen, hoge bergpieken, grootse watervallen en verlaten kasteel- en kloosterruïnes. Daarnaast vormen de folklore, sagen en legenden een inspiratie voor kunstenaars uit het noorden van Europa. Het Groninger Museum presenteert De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner, het eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Tot en met 6 mei 2018 is deze tentoonstelling in Groningen te zien. In het teken van de Boekenweek geeft Martijn Pieters een lezing.

De lezing vindt plaats op donderdag 15 maart van 20:00 tot 22:00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum. De toegang bedraagt zes euro voor niet-leden en vijf euro voor leden.

Tijdens de Boekenweek betalen nieuwe leden geen inschrijfkosten. Daarnaast ontvangen zij een kaart van growingpaper. Hiermee kunnen nieuwe leden hun eigen plantjes kweken. Een abonnement kost € 4,50 per maand.

Reserveren kan via de activiteitenagenda op de website van Bibliotheek Kennemerwaard (www.bibliotheekkennemerwaard.nl) of bij de Klantenservice in de bibliotheek, tenzij anders vermeld. In de bibliotheek is alleen betaling per pin mogelijk.

Bron: Bibliotheek Kennemerwaard

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57